Eilinen päivä vietettiin porokoirien Aika, Arwo, Kaiku ja OIli sekä mudi Urhon ja ihmistensä seurassa. Päivä aloitettiin maastossa. Riikka tallasi Raikulle jäljen ohjeella "kaikenlaista vaihtelevaa". Jälki vanheni pari tuntia, aurinko paistoi ja tuulta oli jonkin verran. Jälki lähti hakkuuaukean reunasta. Raiku ei ihan suoraan jälkeä nostanut vaan pyöriskeli jonkin aikaa kuivalla pohjalla. Sitten löysi ja lähti hakkuuaukolle, jossa myös välillä vähän pyöriskelyä. Jatkoi tien reunaan ja yli, missä jälki jatkui hiekkatietä, siinä kohdassa tuppasi ajamaan metsän puolella, jonne tuuli painoi hajuja, mutta palasi aina reunalle. Sitten se pysähtyi, ja jäljen tekijä sanoi jäljen siirtyvän takaisin tien toiselle puolelle jossain niillä main. Raiku seisoi paikoilaan ja ajateltiin mennä nostattamaan jälki uudestaan, kun se lähti ylittämään tietä, haisteli maata ja hetken päästä nosti kepin. Taitava koira :) Jälki jatkui hakkuuaukolle, ja Raiku teki sinnikkäästi töitä, pyöri, haisteli, tarkisteli. Ihmettelin sen pyörimistä ja jäljen tekijä totesi, että siínä kohdassa oli silmukka ja paluuperä peräjälkeen. No eipä ihme, että vähän pyöriskeli, taisi kiertää sen silmukan ainakin jälkeä seuraten. Pyöriskelyn jälkeen se jatkoi taas nokka maassa ja tultiin loppukepille. Viidestä kepistä kolme nousi, eka jäi heti alkuhässäkkään, toista se taisi yhdessä kohdassa hetken etsiä, mutta jälki veti voiton. Pitää noihin keppeihin vielä kiinnittää huomiota. Ongelmaksi voi myös mahdollista koetta ajatellen tulla se, että Raiku jäljestäessään selvästi motivoituu ja tarkentaa toimintaansa kohdatessaan haasteita, eikä ainakaan tällaisia alokasluokan kokeessa ole.

Aihki sai tehdä kahden maalimiehen etsinnän tasaisessa männikössä, ja sen etsijätaidot olivat kaikki tallessa. Vauhti ei ole samaa kuin ennen, mutta taatun varmasti se eteni,löysi ja haukkui

Makkaranpaiston ynnä muun sellaisen jälkeen päästiin Pärnän tottiskentälle. Raiku aloitti saalistamalla lainaksi saatua narun päässä vedettävää purutyynyä (?), ja kyllä se olikin polleaa kulkiessaan saalis suussaan. Sitten tehtiin hyppynouto ja estenouto, hypyssä otti kosketuksen tullen mennen, muuten oikein hyvä. Estenoudosa ensin kiersi, sitten ihan täydellinen. Vähän seuruuta , joka ok, jäävät ja luoksetulo, joka oli jo aika ponneton. Ihan lopuksi vielä tokotyyppinen paikallamakuu, siinä ei mitään.

Aihki tokoili häiriökoirana seurailuja toisten koirien ympärillä ja välillä palloa. Aihkin voisi vaikka vuokrata koirakouluihin häiriökoiraksi, niin täydellisesti se keskittyy pallonodotukseensa.