Tänään on harrastettu oikein olan takaa. Aamulenkin päätteeksi tehtiin vähän tokoa (Raikukin on jo oppinut että kun tullaan kentälle aletaan ronkua nameja). Aihkin treeni oli suunnilleen sama kuin eilen, seuraamista pallolla, maahanmenoa pallolla, kaukokäskyt pallolla ja noutoa pallolla. Nouto ei sitten enää tällä menetelmällä onnistunut: otti pari askelta ja kääntyi odottamaan palloa. Hohhoi. Muuten kaikki nopeaa ja keskittynyttä. Palloa palloa.

Raiku teki ensin kaukokäskyjä, ihan sekaisin kaikkia siirtymiä. Namit olivat toisessa kädessä selän takana ohjaus tapahtui ilman niitä.  Raiku teki kohtalaisen rauhallisesti ja toheltamatta, malttoi odottaakin siirtymien välissä. Palloavusteisessa seuraamisessa oli tavoitteena viisi askelta ilman pomppimista ja jokin aika sitä piti odottaa ennen onnistumista. Luoksetulo oli todella hyvä, kovaa vauhtia eteen istumaan suorassa asennossa.

Iltalenkillä ensin tehtiin jälki, sitten puolisen tuntia juoksentelua, ajettiin jälki ja tehtiin tokoa ja sitten vielä vähän juoksentelua. Raikun jäljen oli tarkoitus nousta rinnettä ylös ja jatkua metsässä, mutta rinne olikin suunnilleen kohtisuora ja rysiköinen, joten jälki nousi puoliväliin rinnettä, jatkui siinä rinteen keskivälissä suoraan ja sitten loppupuolelle suora kulma kun muutakaan ei siinä maastossa voinut. Jäljellä oli nameja siellä täällä ja yksi purkki. Raiku jäljesti tosi hyvin, vauhti oli reipas mutta ei rempova, se pysyi tarkasti jäljen päällä hankalissakin maastokohdissa, teki kulman nokkaa nostamatta oikein ja pysähtyi välipalkkapurkille.

Aihkille heitettiin taas Raikun jäljelle esine ja se kävi sen sieltä etsimässä innoissaan. Aihkilta eivät esineet metsään jää.

Sitten tokoiltiin. Aihki aloitti parilla hypyllä ja hyppynoudolla. Ekalla hypyllä se ajautui sivuun ja kiersi hypyn takaisin tullesssaan. Muutama nopea jäävä liike ilman seuraamista ja pitkä, intensiivinen seuraaminen ja sitten pallo.

Raiku aloitti myös hypyllä, jota ei taaskaan ole harjoiteltu yli kuukauteen. Ensimmäisellä kerralla se lähti kiertämään hyppyä, mutta onneksi oli avustaja joka esti palkkautumisen. Se kiukutti Raikua, mutta seuraava hyppy menikin sitten hienosti ja menin palkkaamaan pallolla. Toinen samanlainen ja kolmannella käskin sen seisomaan hypyn taakse, onnistui. Kolme noutoa vaihtamalla keppi lennossa palloon: vauhti mennen tullen kovaa. Lopuksi vähän seuraamista ja liikkeestä maahanmeno pallopalkalla. Sitä se ei ensin meinannut älytä, mutta muutaman kerran jälkeen sekin onnistui. Rakun kanssa on mukava tokoilla kun se on niin hirveän innoissaan. Edelleenkään ei olla kiinnitetty huomiota liikkeitten täsmällisyyteen, vain vauhtiin ja intoon.