Illalla mentiin Pärnävaaralle treenailemaan Kaisan, Urhon ja Oilin kanssa. Aloitettiin jäljellä. Raikulle oli tehty jälki, joka alkoi paljon kuljetun polun reunasta., alkuun piti odottaa, että yksi ihmisryhmä meni jäljenaloituspaikan ohi. Raiku laitettiin "partioimaan" polulle, ensin meni jäljen ohi,mutta sitten nosti. Jälki kulki metsikön poikki sorapolkujen risteykseen, missä Raiku oli vahvasti lähdössä väärään suuntaan, ilmeisesti siitä oli vastikään kuljettu. Löysi lopulta kuitenkin omanjäljen, joka kohta meni metsään, missä Raikun vauhti kiihtyi melkein juoksuksi, niin helppo alue oli soran jälkeen. Tien vartta ja tien yli, ja vielä vähän metsikköä, jossa oikein näki miten nenä teki töitä. Jälki oli noin 500 metriä, seitsemästä kepistä kaksi jäi nostamatta. Hyvää työskentelyä.

Jälen jälkeen esineruutuun. Ruutu oli 50 m syvä, noin 15 leveä. Raiku lähti kiitämään kohti takarajaa, mutta lähellä takarajaa ruutuun ryntäsi toisesta päästä vieras koira. Raiku pysähtyi uhoasentoon, mutta onneksi vieras koira noudatti emäntänsä kutsua ja lähti pois. Kutsuin Raikun ja lähetin uudestaan, mutta se eteni vain vähän matkaa ja jäi häntä pystyssä kyttäämään tuleeko koira uudestaan. Täytyi siirtyä uuteen suunnitelmaan ja Kaisa kävi ´näyttämässä esineet. Sen jälkeen taas täyttä laukkaa esineelle ja takaisin. Vähän harmitti se ensimmäisen hienon lähetyksen meneminen pilalle, mutta näyttämällä se teki kaksi todella reipasta etsintää.

Aihkille järjestettiin pieni etsintäharjoitus, ja se etsi maalimiehen ihan kuin ennenkin: irtosi, löysi ja haukkui. Esineruutuun Aihki vietiin etsimään viimeinen esine, ja kovasti se teki töitä kunnes löysi.

Jatkettiin vielä tottiksella kun Pärnällä on esteetkin. Ensin kuitenkin seuraamista tai paremminkin seuraamaan lähtöjä. Takapalkka ja avustajalta naksu kun kontakti pysyi. Pari lähtöä ja piti kontaktin heti ensimmäisestä askeleesta. Sitten paria askelta ja käännöksiä, nekin paranivat. Yksi tasamaanouto lelulla vauhdtettuna ja esteille. Hyppynoudossa ensimmäisen paluun kiersi. Toisella kerralla kehuin kun se oli hypännyt menosuuntaan, ja se jätti siihen ja tuli saamaan palkka. Hyvä minä. Kolmas oikein hyvä. Vinoesteelle hetsattu lähetys, oikein hvä loppuosa. Eteenmenoa varten kentän laitaan oli etukäteen viety narupallo, ja lopuksi lähetys sinne. Kovaa vauhtia ja suoraan eteni reunaan asti. Hyvä!

Melkein nejljä tuntia treeniin meni kun kaksi ihmistä treenasi neljä koiraa, mutta hyvin Raiku jaksoi tsempata loppuun asti.