Tänään mentiin pitkästä aika oikein varsin tokoilemaan, jotain pientä on silloin tällöin hommattu. Treenattin Tiedepuiston parkkiksella, ihan hyvä paikka. Koirat tekivät kaksi settiä: ensimmäisessä setissä hyppy, ruutu ja vähän seuraamista, toisessa luoksetulo, kaukokäskyt ja tolpan kiertämistä. Lopuksi paikkamakuuta. Raiku tokoili keskittyneesti ja rauhallisesti, kaksi ihan hyvää hyppyä, eka namille, toinen ilman. Ruudussa vähän haahuilua, etsi nameja merkkien takaa. Pienet seuraamiset namiavulla ihan kivoja. Luoksetulo tehtiin avoimen luoksetulon matkalta. Myös avoimen pysäytysmerkit olivat paikoillaan ja niitä piti vähän vilkuilla, mutta ihan reippaasti se tuli. Loppuasentokin alkaa vähitellen löytyä. Kaukot tehtiin takapalkalla, kaksi - kolme siirtymää kerralla. Raiku teki tosi keskittyneesti, ei mitään sählinkiä. Seisoin noin puolen metrin päässä, ainakin tällä kertaa takapalkka toimi tosi hyvin. Välillä reviteltiin palloa, mutta paljon tavallista vähemmän ekä se näyttänyt Raikua haittaavan.

AIhkikin tokoili innostuneena. Hypylle lähetin tavallista kauempaa, mistä seurasi se,  että tuli hypyn viereen istumaan eikä sitten enää onnistunut hyppämään takaisin. Lähempää meni sitten ihan hyvin. Ruutuun meni hyvin! Myös luoksetulon pysäytykset hyviä, samoin luoksetulo ilman pysäytystä. Kaukokäskyjä kaksina sirtyminä takapalkalla, ei ongelmia. Tolpan kierron se osaa, siitä se tykkää ja pysähty tolpan taakse ilman käskyä :)

Paikkamakuuseen laitettiin Raiku. Aika oli kolme minuttia ja kävin kaksi kertaa palkaamassa ihan varmuuden vuoksi vaikka se makasi kyllä ihan rauhallisesti. Paikkamakuun jälkeen vein Raikun vielä noin 7 metrin nurmikkojäljelle, jolla oli kaksi keppiä. Pysähtyi kummallekin,  nosti  maasta ja toi käteen! Miksikähän tämä ei onnistu varsinaisella jäljellä?

Oli kiva tokoilla kun molemmat olivat hyvässä vireessä. Ihan kuin Raikunkin päässä olisi tapahtumassa jokin naksahdus? Liekö seurausta siitä että on tyytyväinen löydetyään todellisen identiteettinsä karhunhaukkukoirana :)