Perjantaiseen tapaan käytiin Romon metsissä etsiskelemässä. Raiku etsi tapansa mukaisesti: niin kauan kuin sillä ei ole hajua,se kulkee varsin lähellä ja varsin rauhallisesti. Maalimies oli harjun alarinteessä ja tulimme yläpuolelta. Suunnilleen siinä missä arvelin maalimiehen oleilevan Raiku lähti rinnettä alaspäin, odotteli hetken  katsoen että tulenko perässä ja sitten hävisi pusikkoon. Sitten kohta kuului haukku - ei niin ponnekas kuin edellisellä kerralla mutta haukku kuitenkin. Se oli löytänyt maalimiehen pelkällä ilmavainulla,
Muitten etsintöjä odotellessa tehtiin muutama tunnari: piilottelin palikkaa aika lähelle puiden juurille ja vähän lumen alle. Se löysi ne tarkasti seuraamalla jälkeäni, otti suuhun ja luovutti pyydettäessä. Vähän kaukokäskyjäkin kokeiltiin (maahan - seiso). Muutama meni oikein hyvin.

Aihkin maalimies oli harjun takana. Mitä siitä kertoisi? Kutsuin sen alkumatkasta monesti luokse jostain kaukaa jotta se kuvittelisi, että minullakin on jotain tekemistä etsinnässä. Ihan turhaan. Se katosi jonnekin ja sitten kuului kaukaa löytöhaukku. Jälleen myös etsintäpartion jäsenkin katosi, mutta ei pitkäksi aikaa.