Tänään taas treenattiin raviradan parkkiksella. Ennen sitä käväistiin koulutuskentällä tarkoituksena tehdä yksi hyppy Raikun kanssa. Päästin Raikun vapaaksi, ja se ponkaisi jyrkän A-esten yli ja takaisinkin samantien. Mentiin kohti hyppytelineitä ja Raiku innostuneena painatti kohti pk-hyppyä ja se yli. Sitten otin sen kiinni ja tehtiin yksi hallittu tokohyppykin namikupin kanssa.

Raikun kanssa otettiin vähän seuraamista, mikä meni välillä poukoiluksi, välillä vähän herpaantui. Liikkeestä maahan se menee todella nopeasti, mutta käännyn edelleen vain eteen. Samoin seisominen, nyt jo pysyy paikoillaan useamman namin ajan. Sitten otettiin noutoja pitkässä liinassa, ensin ilman sivullaoloa, sitten pidin pannasta kiini. Lähti vauhdilla ja toi vauhdilla. Kolmannella kerralla heitin vähän liian kauas ja se nykäisi liinan kädestä ja niin sitä taas mentiin ympäri parkkista täyttä laukkaa kapula suussa (ainakin kantaa esineitä suussaan mielllään Nauru). Onneksi oli se pitkä hihna, pääsin astumaan päälle kun hetkeksi pysähtyi. Tehtiin sitten vielä yksi nouto liinassa, se oli oikein hyvä, lähti innokkaasti ja toi kapulan laukaamalla. Pari ruutua aika läheltä, meni suoraan namialustalle, ei välittänyt ruutumerkeistä. Voittajan kaukot tehtiin ihan edestä namin kanssa, teki rauhallisesti ja liikkumatta.

Aihkia treenattiin tänään ilman välipalkkoja, ja mitä kauemmin tehtiin, sitä vähemmän se haukkui. Jäävät liikkeet menivät harvinaisen täsmällisesti, mutta seuraamisessa tahtoi vire laskea. Luoksetulon pysäytys kohtuullinen mutta sitten kaukokäskyt ei meinanneet enää onnistua. Sain senkuitenkin tekemään kokonaisen sarjan ja sitten heitin sen koko ajan odotetun pallon.

Harkkojen jälkeen Raiku sai leikkiä vierailevan tähden, vähän yli vuoden vanhan pyrenneittenmastiffi Bertan kanssa. Vähän se alkuun nosteli karvojaan (siis Raiku) mutta kohta ne ähväsivät pentuähväilyjään.