Eilen käytiin Varkaudessa porokoiraharkoissa. Ohjelma oli kaksiosainen, ensin kentällä, sitten maastossa. Kentällä Raiku aloitti pk-esteillä noudoilla, jotka menivätkin ihan putkeen, mistä runsaasti kuvatodisteita:

Sitten noudettiin A-esteen yli

Palkaksi se sai leikkiä Päivikin kanssa

Sitten Raikun kontaktia yritettiin häiriköidä. Yhden kerran se harhaantui, muuten sinnikkäästi pinnisteli kaikkia houkutuksia vastaan

Ihan pieni seuraaminenkin tehtiin. Raiku oli hyvässä kontaktissa, emännän kädet kuitenkin ovat jotenkin omituisesti? 

Toisella kierroksella Raikulle ensin ammuttiin sen tehdessä askelsiirtymiä Pikkuisen sen hätkähteli, mutta ei menettänyt keskittyistään. Sitten tehtiin eteenmeno niin että se näki lelun viennin. Kovaa vauhtia se meni suoraan lelulle ja toi sen.

Tottistelujen jälkeen siirryttiin maastoon, missä Raikulle tallattiin jälki, joka alkoi metsästä, läheni hiekkatietä, jonka reunalla kulki tien suuntaisessa kivikossa, sitten ylitti tien ja jatkui kuivalla hakkuuaukolla. Jäljellä oli viisi keppiä ja loppupalkka. Jäljen nostossa Raiku taas vähän hapuili, mutta itse jäljen se ajoi varmasti pysähtyen kepeille. Kivikossa jälki mutkitteli, siellä se vähän tarkasteli mutta ei pyörinyt eikä kadottanut jälkeä. Tien ylityksen jälkeen se nosti jäljen vaikeuksitta uudestaan ja kiemurteli jäljen matkassa hakuaukolla. Yksi jälkimerkki oli pudonnut maahan, siinä kohdassa se ilmaisi merkin mutta ei sen jälkeen ollutta keppiä. Jälki oli aika haastava (tosin Hertan mielestä haastavampi ohjaajan hermoille kuin koiralle), ja Raiku ajoi sen hyvin varmasti ja tasaisesti.

Päivä oli ollut pitkä matkoineen ja koulutuksiin, melko kuumakin. Kaiken päätteeksi Raiku pääsi vähän irrottelemaan Lakun kanssa, mutta meno oli jo vähän sordiinolla molemmilla koirilla. Kivaa kuitenkin oli, ainakin emännällä ja toivottavasti koirallakin.