Itäsuomalaiset poro- ja muuta koirat kokoontuivat tottelemaan tänään Joensuuhun. ALoitettiin paikallamakuulla, kolme minuuttua rivissä, ei ongelmia vaikka Raikun takana nuori uros harjoitteli rauhassa olemista. Ekalla setillä aloitettiin henkilöryhmällä, mikä meni oikein hyvin, vaikka sitä ei ole juurikaan tehty. Sitten estenouto, missä ei ensin älynnyt että kapula oli heitetty, mutta sitten ihan ok hyppy ja nouto. Sitten ohjattua seuraamista, jääviä ja luoksetulo takapalkalla. Palkkaa kohti seuraamisessa vaikeuksia, yritti lähteä luvatta, mutta uskoi kolmannella toistoyrityksellä, että vielä ei ole lupaa. Luoksetulo pk-tapaan, siihen asti ok, kunnes juoksi suoraan palkkapurkkia pitävälle henkilölle. Otettiin uusiksi, se oli hyvä ja palkka. Jotain muutakin pientä varmaan tehtiin? Niin, toinen kolmen minuutin ryhmäpaikallaolo, ei siinäkään ongelmia,
Toisella kierroksella sitten liikkuroitua tokon alokasta. Seuraamiset olivat todella haastavia kun aivan vieressä Rasa teki ruutua iloisesti juosten. Raikun huomion saaminen teetti työtä ja seuraaminen oli vähän takana eikä aivan kontaktissa. Tosin tämän sanottiin johtuvan myös emännästä, joka (kuulemma) nojasi painostavasti kohti koiraa. Seuraamisten jälkeen palkalle, sitten liikkeestä seiso ja luoksetulo, ne ihan ok ja palkka ja lopuksi liikkeestä maahan ja hyppy. Molemmat muuten ok, mutta vähän liikkui hypyn jälkeen, joten se uusiksi ja sitten palkka. Sitten harjoiteltiin innon nostatusta: taaksepäin pyörimistä ja pieni seuraaminen, sen jälkeen koirasta poispain ja lopulta takapuolen rapsutusta, ja ssama kuvio vielä pari kertaa. Seuraamiset olivatkin hyviä ja vaikka sen vire oli jo meinannut laskea se saatiin nousemaan uudelleen, eikä lähistöllä edelleen hommaileva Rasa haitannut enää yhtään.
Treenien välissä Raiku pääsi leikkimään Lakun kanssa ja lopuksi Nastin ja Norrin kanssa. Yhdessä välissä se tervehti pientä Viksu-villakoiranpentuakin.