Tänään rajamies Keijo Rautanen piti jälkikoulutuspäivän porokoiraporukalle. Jäljestys aloitettiin yön yli vanhentuneella jäljellä.  Raikulle oli edellisenä iltana tehty ihan lyhyt jälki mäntykankaalle. Yöllä oli satanut, joten jäljen haju oli ohjajan sanoin siivilöitynyt maahan. Raiku nosti jäljen ja lähti seuraamaan, mutta kovemmalla maastokohdalla kadotti sen eikä enää oikein nostanut, palkkapurkkikaan ei ollut löytyä. Raiku sai sitten tehdä korjausjäljen, 14 tuntia vanhenneen noin 15 metrin pätkän. Sen se nosti vähän aikaa ihmeteltyään ja lähti ajamaan pikkuisen sanallisesti kannustettuna. Ajoi tarkasti loppuun ja tassullaan rouhaisi sammaleeseen piilotetun palkkapurkin. Se oli tosi hieno suoritus :)

Kolmas jälki oli normaali, vähän yli tunnin vanhentunut metsäjälki. Jäljellä oli neljä tai viisi kulmaa aika lähekkäin ja neljä purkkia, joitten päällä keppi. Vain purkit oli merkity, muu jälki ei. Raiku nosti tämänkin jäljen hyvin ja lähti reipasta vauhtia ajamaan. Jäljellä oli nameja, mutta ne olivat nin muurahaisten peitossa, että Raiku jätti ne syömättä. Se seurasi jälkea aivan päällä ja kääntyi kulmat yhtään epäröimättä tai pyörimättä. Se pysähtyi jokaiselle purkille häntä vispaten ja loppupalkkapurkin päällä olleen kepin se nosti ja toi käteen!  Oli hyvin tehty (kitos Herta!) ja ajettu jälki :) ja ohjaajakin joutui lukemaan koiraa kun jälkeä ei oltu merkitty. Saatiin ohjeeksi tehdä samanlaisia: paljon kulmia, paluuperiä ja entistä pidenpiä jälkiä.

Oli erinomaisen hyvä koulutus, koirilla aivan upeita jälkisuorituksia, mukava porukka ja hyvää pitsaa. Kiitos järjestäjille ja muille!