Kumpikin koira tokoili tänään kahdessa erässä. Raiku aloitti kontaktiharjoituksella: seisoin hiojaa paikallaan Raiku hihnassa. Vähän aikaa se haisteli mutta kun ei pääsyt mihinkään pari kertaa vingahti ja sitten kääntyi eteen seisomaan katsekontaktin. Kehuilla se tuli sivulle. Tehtiin alkuun askelsiirtymiä kuten aina ja pieni seuraaminen nami kädessä. Ne olivat ihan jees. Sitten tehtiin seisomisen harjoituksia eri tavoin ilman seuraamista. Välillä sivulle tulo onnistuu, välillä se alkaa liikkua poispäin. Edessä voi kuljeskella miten vaan ja se vaan seisoo. Pari hyppyä, ensimmäinen namialustalle, toinen ilman, oikein hyviä.  Kolmas liike, tunnari, meni ihan pipariksi. Ensin kapula oli puun juurella ja se jäi haistelemaan ja syömään jotain eikä kiinnostunut kapulasta ollenkaan. Sama tolpan juurella. Lopulta laitoin kapulan hiekalle, se tönäisi sitä kuonollaan j a tuli pois. Jätettiin siihen. Toisella kierroksella tehtiin ruutua, jonne oli etukäteen viety namialusta. Se meni tosi hyvin, juoksi suoraan ruutuun. Heti perän tehtiin toinen ilman nameja ja sekin hienosti.  Nouto ei taas meinannut sujua mutta säheltämisen jälkeen saatiin yksi kohtuullinen suoritus.  Kaukoja tehtiin takapalkalla, joka sekään ei ensin tahtonut onnistua, kun yritin kata siirtymää putkeen – alkoi rettelöidä. Otin sivulle, siinä maahan ja palkalle. Sen jälkeen kaksi siirtoa onnistui yhdellä palkalla onnistuikin. maa-seis ja seis-maa tehtiin etupalkalla. Ne meni näppärästi.

Aihki teki alkuun siirtymiä ja vähän seuraamista. Sitten mentiin hypylle ja tehtiin pari niin että se jäi hypyn taakse istumaan ja siitä sivulle, sen jälkeen kokonaiset liikkeet onnistuivat hyvin. Toisena liikkenä tehtiin liikkeestä maahan, se oli sellainen kuin Aihki tekee, ja lopuksi avon kaukot ja palloa. Toisella kierroksella luoksetulo, jossa se selvästi ennakoi, joten pari läpijuoksua. Noudot olivat laiskoja, tehtiin yksi hetsaamalla ja sen jälkeen normaali oli vähän parempi. Ruutuun se ei meinannut löytää.

Viimeiseksi Raiku otettiin vielä paikallamakuuseen. Tehtiin sama kontaktiharjoitus kuin alussa ja nyt se tuli heti sivulle – tosin seisomaan, mutta oikein kaunisti kontaktissa. Hyvä! Paikalamakuu kesti melkein kolme minuuttia, noin minuutin oli selin. Vähän sillä pä pyöri kun aika vieressä vettä ropisi räystäästä mutta hyvin pysyi paikoillaan.