Pitkästä aika tehtin jotain muutakin kuin vain lenkkeiltiin, eli vähän tokoharjoitusta. Aihki aloitti. Ensin tehtiin pitkä seuraaminen ja se oli kyllä hieno. Koko ajan kontaktissa käännöksissä, juoksussa, askelsiirtymissä ja pitkillä suorilla. Palkkasin pallolla ja siitähän se repesi. Hypystä ei tullut mitään, kiljuen hyppäsi ja meni maahan kun yritti oikein saada palloa. Lopulta yksi suunnilleen sinnepäin ja siirryttiin maahanmenoihin, seisomisiin, luoksetuloon ja noutoon. Mikäs niissä, muuten ihan hyvää mutta se haukku ja kiljuminen. Siinä innossa kaukotkin menivät kuin vettä vaan - haukkuen. Otin sitten seuraamista namipalkalla ja sen jälkeen hyppykin onnistui. Pitää ilmeisesti lisätä namipalkkaa jos vähän kierrokset laskisivat..

Raiku tokoili oltuaan aika kauan autossa. Tehtiin seuraamista namilla, se meni hyvin. Tosin herkästi sen pää kyllä kääntyy jokaisen risauksen perään. Vähän tehtiin häirikköhenkilön ympärillä, ihan kohtalaisesti seuraamisessa, sivulla istuessa pää pyöri. Ensimmäinen hyppy meni hyvin, toinen sitten ei meinannut millään onnistua, meni vaan sivulla maahan. Kaikkea sitä. Kaksi lähetystä tyhjään ruutuun vähän hetsaten, ne oli hyviä. Menin perässä palkkaamaan (ja estämään merkkien varastamisen). Ihan kuin se olisi vähän kärryllä ruudusta, sen verran hyvin se ruudun löysi.  Palloseuraamisella liikkeestä seisomista, seuraamisessa edisti mutta pysähtymiset hyviä ja heti palloa. Luoksetulotkin olivat ihan hyviä, vähän lopupaikka on vielä hakusessa ilman käsiohjausta, mutta kyllä se siitä. Lopuksi voittajan kaukot ihan edestä, kerran rupesi jotain häsläämään, mutta toinen setti oikein hyvä. SItten se oli paikallamakuussa melkein kolme minuuttia ilman välipalkkoja 20 alkeleen päässä. Sillä on todella hyvä vire tokoillessa eikä se mene överiksi kuten isoisällään. Tähän mennessä se ei ole koskaan vielä räyskännyt tokoillessaan. Tänään ei edes yritänyt ruveta rällättämään mitään vaikka oli suurimman osan ajasta ilman hihnaa.

Sitten pari asiaa sarjassa Raiku-omituinen-otus: aamulla isännän kanssa lenkkeillessään vastaan oli tullut spanieliuros. Aihkin isäntä oli saanut tulemaan hihnaan mutta ennen kuin Raiku oli ehtinyt luokse, spanieli saavutti sen. Spanieli oli jäykistellyt mutta Raiku tarjonnut leikkiä ja niin ne olivat leikkineet.  Toinen outo tapaus. Raikulle on jäänyt lähes opettamatta kynsien leikkuu. Sen kynnet kuluvat juoksennellessa niin, että ei niissä ole lekkaamista ollut ja yleinen laiskuus on pitänyt emäntää vallassaan. Eilen kuitenkin huomasin, että sen kynnet rapisivat aika kovaäänisesti lattiaa vasten. Hain leikkurin, otin Raikun istumaan sohvalle ja aloin leikata. Leikkasin kaikki kynnet ja Raiku vaan istui sohvala ja koko ajan tuijotti silmin. Siis kerrassaan omituinen otus, ei siitä ota selvää.