Käytiin taas pelastusetsinnässä Romolla. Raikun etsintä tehtiin kodan takaisessa metsikössä. Maalimies sai ohjeen mennä puronylityspaikan läheisyyteen mutta ei puron yli. Lähdettiin suunnilleen myötätuuleen. Raiku kulki tapansa mukaan sellaisen kymmenen metrin säteellä rauhallisesti maata ja ilmaa haistellen. Parikymmentä metriä ennen puroa se selvästi sai hajun ja katosi juosten tiheään kuusikkoon. Purolle päästyäni näin sen valon vilkkuvan puron toisella puolella. Arvelin sen jotenkin harhautuneen ja jäin odottamaan sen paluuta. Se ei kuitenkaan palannut, vaan liikehti puron takana, varsin laajalla alueella. Menin sen perässä puron yli katsoakseni mitä se tekee, mutta samalla se hävisi vasemmalle pusikkoon. Lähdin perään aika ihmeissäni, ja silloin alkoi raikua reipas, taukoamattomasti paukuttava haukku. Maalimies oli ollut tottelematon ja ylittänyt puron, mutta onneksi Raiku ei tiennyt mitään aluetta koskevasta sopimuksesta. Se oli ottanut ilmavainun mutta mennyt loppumatkan jäljestäen nokka tiiviisti maassa. Tullessani sen ja maalimiehen luokse se istui nätisti maalimiehen edessä edelleen tahdikkaasti haukkuen. Palkkapurkille se alkoi sitten kyllä hyppiä.
Viime kerralla Raikulle tehtiin maalimiehen luona haukkuharjoitus sen jälkeen kun  se oli jo muuten palkattu. Se tarvitsi siis yhden ainoan opetuskerran. Olinkin varma, että Raikun opettaminen haukkuilmaisuun on maailman helpoimpia koirankoulutstehtäviä :) Nyt kun sen vielä saa tajuamaan, että missään muualla ei haukkumalla saa mitään.

Aihkin maalimies oli harjun päällä. Ohjasin sen suoraan harjulle ettei se menisi jäljelle. Harjun rinteellä se tapansa mukaan katosi näkyvistä. Meni pieni aika ja kaukaa alkoi kuulua jatkuva haukku ja rämmin kohtalaisen matkan sen luokse. Aihki kyllä haukkuu minua odottaessaan maalimiehen luona vaikka maailman tappiin. Maalimies oli tehnyt ison harhalenkin ja asettunut ympyränsä keskelle. Aihkia harhajäljet eivät hämänneet, se oli mennyt kovaa vauhtia niiden yli suoraan maalimiehelle. Sitten kävi vielä niin, että etsintäpartion jäsen oli kenenkään huomaamatta eksynyt porukasta ja uupunut matkallensa, joten Aihkin piti vielä käydä toinenkin henkilö pelastusetsimässä :)