Tiistaina käytiin Raikun kanssa taas Josepan tapaharkoissa. Kenttä oli täynnä koiria ja ihmisiä, myös niitä Oiketa PK-Miehiä, jotka kouluttivat istumista läiskimällä remmillä takapuoleen ja seuraamista kuristuspannasta repien. Koirat siten tottelivat kivusta kirkuen. Me mentiin kuitenkin oikein hyvien ja taitavien ohjaajien hyvät tavat -ryhmään, jossa aloitettin koirien ohituksila ja kiertämisillä ja ne Raikulta onnistuivat namin ja kehujen kanssa oiken hienosti. Sitten vuorossa oli likkeestä istumista, jota siis ei ole tullut koskaan harjoitelluksi, semmoinen on jotenkin kokonaan unohtunut. Namiavuilla istui ja jäi istumaan. Tähän ja kaikenlaiseen sivullaistumiseen, askelsiirtymiin ynnä muuhun oheistoimintaan meni puolisen tuntia ja se olisi selvästi ollut Rakulle riittävä aika. Keskittyminen alkoi herpaantua, seuraaminen ei enää oikein kiinnostanut ja pää alkoi pyöriä ja nokka hakeutua kohti maata. Liikkeestä maahanmenosta se ei ollut koskaan kuullutkaan ja kun se oli tekemässä luoksetuloa, jossain kauempana haukahti koira ja välitömästi pää käntyi ja suuntakin melkein, tuli kumminkin käskyn toistamalla. Raiku ottaa tosi herkästi häiriötä - ja huomaa kaiken. Olisiko vilkas?

TÄnään tokoiltin "kotikentällä" ja meno oli ihan toista: se oli keskittynyt ja intoa täynnä. Harjoiteltiin takapalkalla seisomista (ilman seuraamista, vapaasta liikeestä) ja ne menivät tosi hyvin, nopea pysähtyminen joka kerralla. Myös kaukoja tehtiin takapalkalla. Istu-maahan ilman välipalkkaa sai aikaan protestihaukkua, mutta jatkettiin niin kauan että teki hiljaa. Luoksetulon pysäytyskin takapalkalla tehtiin eka kertaa, jopa sekin onnistui. Seuraamista Josepan harkoista saadulla vinkillä, jossa namikättä nostellaan hetkeksi ylös ja sitten palkataan jos kontakti on pysynyt. Raiku seurasi tätnän ihan kivasti ja piti kontaktin vaikka heiluttelin kättä ylös alas.

Aihkin kanssa vähän myös tokoiltiin. Yritin samoja takapalkkaharjoituksia, mutta Aihkin kärsivällisys ei ole koskaan oikein takapalkkaan riittänyt. Kaukoissa se alkaa ensimmäisestä siirtymästä vinoutua ja luoksetulossa se ei lähde liikkeelle ollenkaan. Tehtiin sitten pallolla jasilloin tietenkin kaikki onistuu.

Harkkojen jälkeen heittelin taas Aihkille palloa ja Raikule keppiä. Tässä leikissä Raikun "nouto" on kuin tuulispäällä: se ryntää kepille, tulee takaisn täysillä ja tyrkkää kepin käteen revittäväksi (sanon tietenkin käskyn joka kerta, tosin en tiedä kuunteleeko se sitä yhtään). Tekisi varmaan vaikka kuinka pitkään. Ehkä se jonain päivänä tekee saman istumasta ja oikean noutokapulan kanssakin?