Tänään päästiin taas osallistumaan pentukurssille. Ohjelmassa oli huomaamattomuusharjoituksia:istumista sievästi ihmisen tullessa tervehtimään ja koirien ohittelua, vastaantulevien kohdalla istumista. Näm Raikulta onnistuivat hyvin, kun nami oli koko ajan kädessä (ja Raikun suussa). Sitten vähän harjoiteltiin liikkeestä seisomista ja maahanmenoa, nameilla ja käsiavuilla nekin onnistuivat, tosin se selvästikään ei ole vielä älynnyt maahanmenon ideaa. Uutena oli noutoa. Harjoituksen, jossa koiraa innostettiin leikittämällä sitä kapulalla ja sitten heittämällä se vähän matkan päähän onnistuivat hyvin. Raiku oli hyvin innostunut kapulasta ja useita kertoja se otti sen suuhunsa ja luovutti seisoma-asennosta. Kapulan rauhallinen pitäminen suussa ei sitten oikein onnistunut, Raiku kiihtyi aivan liikaa kapulaleikistä. Sitten se taisi kyllästyä tai väsyä ja nokka alkoi mennä maahan. Luoksetulo tehtiin koirakujan läpi. Sitä vähän epäilin, mutta Raiku tuli luokse kuin tuulispää eikä kiinnittänyt toisiin koiriin mitään huomiota.

Sivulletuloon se tarvitsee enää pienen käsiavun, sen se on sisäistänyt. Jää myös istumaan katsekontaktiin. Varsinaista seuraamista ei olla harjoiteltu, mutta koirien ohituksissa se kyllä pysyi melko hyvässä paikassa ja kontaktissa. Toisten koirien räyskään se kerran yritti vastata, mutta lopetti kun kielsin.

Eilen tein jälkiharjoituksen, jossa koiraa ensin leikitetään lelulla, sitten sidotaan puuhun ja tehdään hyvin lyhyt jälki, jonka päähän lelu kätketään ja koira viedään heti jäljelle. Tarkoituksena on vahvistaa nenän pysymistä maassa, sillä että palkka on maan alla. Raiku "merkkasi" kyllä lelun, mutta jatkoi saman tien jäljen jatkon etsimistä. Innostui kuitenkin leikkimään, kun otin kätketyn pallon käteeni.