SItten kun pakkanen hellittää, alkaa mättää lunta. Etsintämetsäsä oli jo vähän rämpimisen makua, mutta reippaasti lähdettiin matkaan. Raiku etsi ensimmäisenä aivan puhtaasta metsästä, paksussa uudessa lumessa. Maalimies oli aivan kodan edessä olevassa metsikössä. Kierrettiin puron takaa rinteeltä. Raiku etsi innokkaasti vaikka mitään hajuja ei ollut. RInteen päällä se haukahti pari kertaa ja lähti loikkimaan hangessa alas. Kohta sitten kuului löytöhaukku. Se otti hajun kyllä aika kaukaa, varmaan tuulenvire kävi juuri sopivasti. Aika taitavasti.

Aihki etsi viimeisenä. Maalimies oli rinteessä ja Aihki tarkisti ensin puron varren, lähti sitten rinteeseen ja kohta haukkui maalimiehen.

Harkkojen päätyttyä tein Raikulle keppiharjoituksen: umpihangessa noin 10 askeleen puoliympyrä, jonne lumen ale kolme keppiä. Raiku lähti "jäljelle" kauheaa vauhtia ja vasta viimeisen kepin kohdalla pysähtyi ja kaivoi sen lumesta. Laitoin sen uudestaan jäljelle kehottaen etsimään ja nyt se malttoi jo haistellakin ja nosti kaksi muuta keppiä. Se oli hirmu innoissaan löydäistään, palkaksi nämia ja leikkimistä kepeillä. Jos nyt saisi otetuksi keppien ilmaisun harjoitusohjelmaan että se oppisi, että maasta löytyvät ihmisenhajuiset kepit ovat hieno juttu.