Lomalla pohjoisessa ei ihan koko aikaa vain lomailtu vaan tehtiin muutama jälkikin. Ne olivat tämmöisiä:

26.7.

Peltojälki (no 34)

Jälki kulki pellolla ensin noin 20 m suoraan, 90 asteen kulma oikealle, noin 30 m suoraan, 90 asteen kulma vasemmalle, noin 40 m suoraan, loiva kulma vasemmalle ja noin viisi metriä suoraan. Jäljellä oli kohtalaisen paljon namia ja kolme namipurkkia. Jäljen nosto oli hyvä ja Raiku jäljesti tarkasti jäljen päällä koko ajan. Vauhtia meinasi paikoin kiihdyttää, mutta sitten tuli aina nami hiljentämään vauhtia. Kulmat se teki hyvin, purkeilla piti vähän muistutella – nuuhkaisi mutta oli kiiruhtamassa ohi. Kaikkineen oikein hyvä jälki.

25.7.

Kepinilmaisuharjoitusjälki (no 33)

Tänään katsottiin keppien ilmaisua. Suoralla jäljellä oli kolme keppiä noin kymmenen askeleen välein, eikä sitten muuta. Tehtiin lyhyellä hihnalla. Raiku vähän epäröi jäljen nostossa, jälki kulki hyvin kuivalla tien varrella. Kaikilla kepeillä oli sama juttu: se nuuhkaisi keppiä ohimennen ja aikoi jatkaa. Pysäytin ja kysyin missä, jolloin se käytti keppiä suussaan ja palkkasin. Täytyy näitä harjoituksia kehitellä. Tultiin, ja heittelin keppejä pihaan ja hain Aihkin etsimään ”omia”. Aihki löysi kaksi, Raiku loput kolme. Raiku myös otti kepit suuhunsa ja toi. Mikähän tässä jäljellä oltaessa mättää?

18.7.

Vähän huolimaton jälki (no 32)

Jälki kulki kosteassa mustikkametsässä ja oli samantapainen kuin aiemmat, vähän pidempi. Vanheni noin tunnin. Raiku nosti jäljen jo polulta mutta kun vaihdoin jälkiliinan hetkeksi sekosi ja alkoi haukkua. Nosti sitten kuitenkin uudestaan mutta ajoi vähän huolimattomasti, välillä nosteli kuonoaan ja pari kertaa kiersi pienen puun väärältä puolelta. Nosti kuitenkin kaikki namipurkit pysähtymällä kohdalle vispaamaan häntää. Loppupalkkaa polun vierestä ei meinannut huomata, halusi jatkaa polkua alas, pitkin poistumisjälkeä.

17.7.

Lyhyt metsäjälki (no 31)

Jälki lähti pellon laidasta metsään, kaartoi puhelinlinjalta ryteikköön, jatkui vähän matkaa suoraan, metsätien laidassa U-käännös, vähän matkaa suoraa mustikkavarvikossa, kulma ja metsästä takaisin pellolle. jossa muutama metri ja palkkapurkki. Jäljellä oli siellä täällä nameja ja kolme namipurkkia. Raiku nosti jäljen jo pellolta. pysähtyi kaikille purkeille ja teki kulman ja käännöksen ilman ongelmia. Yhdessä ryteikkökohdassa hetkeksi kadotti jäljen mutta löysi uudestaan ja siinä olikin heti namipurkki. Jälki oli vähän liian lyhyt, Raiku oli vähän hämmästynyt kun se jo loppui. Ryteikössä oli vaikea arvioida matkan pituutta.

16.7. Peltojälki (no 30)

Jälki kulki niitetyllä pellolla, ensin loivasti alaspäin, sitten loiva kaarre, vähän matkaa suoraa ja 90 asteen kulma, sen jälkeen suoraan. Jäljellä oli kolme namikuppia ja sukka, kahdessa kohdassa namikokkareet. Raiku nosti jäljen hyvin hankalasta kulmasta ja eteni sopivaa vauhtia. Tuuli oli melko voimakas ja kävi ensin takaa, kaarroksen jälkeen sivulta ja sillä suoralla Raiku harhautui selvästi hajun leviämisen myötä hetkeksi liian alas. Löysi kuitenkin jäljen uudestaan vaivatta ja jatkoi kulmaan, missä ensin kääntyi oikein, sitten lähti vielä tarkistamaan suoraan. Palasi kuitenkin oikealle jäljelle. Ensimmäisen namipurkin ohi se oli kulkemassa mutta pysäytin. Kahdelle muulle purkille se pysähtyi itse. Sukan se merkkasi ja vähän epäröi, oli jatkaa mutta otti suuhunsa kun aloin kehua.