Ostin sitten oikein ison koiran kapulan Raikulle, 650 gr. Sitä piti tietenkin heti päästä kokeilemaan. Ensin kotona tehtiin muutamia kapulanpitoja ja nostoja eikä ollut ongelmaa, joten iltalenkin jälkeen pimeässä ja kylmässä otettiin heiton kanssa. Eikä ngelmaa! Ei edes yrittänyt roikottaa siivekkeestä, se kun on niin iso ettei suuhun mahdu, joten otti oikein mallikkaasti suuhu.  Samalla reippaalla laukalla molempiin suuntiin ja istui eteen kapula suussa. Kaksi noutoa tehtiin, sitten muutama seuraamaan lähtö takapalkalla, vähän pidempiä seuraaminen samoin takapalkalla, jäävät ja luoksetulo ihan ok. Narupalloa revitettiin ja heiteltiin, nyt tuli pallokin reipasta vauhtia takaisin. Aihki ei päässyt tokoilemaan, se kun vähän välillä ontuu etutassua ja kun ainoa himoittu palkka on pallon heittely niin jätettiin Aihki väliin.

Kotona Raikua on kiusattu metallikapulalla. Se avaa suunsa pienen houkuttelun (nakki naaman edessä) jälkeen ja ottaa kapulan suuhun, mutta ei kunnon puruotetta. Jatketaan kumminkin näin, ehkä se siitä. Avainnippuja se kyllä nostelee lattialta ihan muina koirina, joten ei sillä mitään hirvittävää metallikammoa ole (kuten on Aihkilla, joka ei mene metriä lähemmäs metellisia esineitä).
 

Raiku sai taas paikan poropaimennustestiin. On se noin yleensä vähän paremmin kuulolla kuin vuosi sitten, mutta SEIS -käskyn teho tositilantessa on kysymysmerkki. Ilman todella suuria kiihokkeita se toimii erinomaisesti. Saas nähdä :)