Tänään käytiin tokoilemassa oikein koulutuskentällä, tosin omassa porukassa. Sää oli aika helteinen, joten mitään isompaa ei otettu. Raiku aloitti hypyllä ja teki oikein nätisti namikupille - olisi voinut ehkä tehdä ilmankin. Kääntyy jo oma-aloitteisesti kohti estettä ja saa palkkaa esteen yli. Toisella kerralla onnistuin pääsemään sivulle asti eikä se liikkunut. Sitten tehtiin pari ruutua namialustalle, sitten pari luoksetuloa, joissa odotti oikein nätisti kutsua ja tuli reippaasti eten istumaan. Pari noutoa kapulalla, lähti hyvin mutta ei oikein olisi tuonut, ei tosin myöskään lähtenyt litomaan. Pitää vielä jatkaa kepeillä ja sen sellaisilla, niitä se tuo juosten. Vähän seuraamista nami kädessä, teki oikein nätisti käännökset ja perusasennot, ja pysyi kontaktissa. Liikkeestä maahanmeno oli nopea ja etenin pari askelta ennen palkkaamista, hyvin pysyi maassa. Matkaa voi varmaan vähitellen ruveta lisäämään. Lopuksi tehtiin voittajan kaukoja edestä namilla, ei yhtään liikkunut. Muutaman kerran leikittiin narupallolla. Palveluskoirien A-esteen se taas hujautti pariin kertaan.

Aihki teki avoimen seuraamista niin että minulla oli pallo oikeassa kädessä. Tällä menetelmällä tietenkin täydellinen kontakti ja innostunus. Avoimen hyppy ja hyppynouto sekä tasamaanouto oikein hyviä, tasamaanoudolle lähtiessä tosin haukkui. Kaukokäskyjen kanssa piti temppuilla mutta lopulta nekin onnistuivat kymmenen askeleen päästä, peräti haukkumatta. Pari lähetystä tyhjään ruutuun, meni hyvin. Pallon kanssa vielä täydelliset liikeestä maahan ja seisomaan. Lopuksi sitten tietenkin heiteltiin palloa

Kun kaikki olivat treenanneet otettiin paikallaanmakuu. Raiku sijoitettiin Unan ja Nukan väliin. Seisoin parin metrin päässä ja palkkasin muutaman kerran, käännyin välillä selin ja Raiku oli maassa noin puolitoista minuuttia. Aika hyvin.

Tokoilun jälkeen käytiiin kanavalla missä Aihki pääsi umani ja Raiku juoksentelemaan vesi roiskuen rantavedessä. Kanava syvenee niin äkkijyrkästi että Raiku ei siinä uimaan uskalla. Täytyy opettaa se jossain matalikossa niinkuin Aihkikin aikoinaan. Kovasti sitä vesi kuitenkin vetää puoleensa. Ja jänikset - yhden onnistuivat ihmisetkin bongaamaan, yhtäaikaa komen "metsästyskoiran" kanssa. Sinne menivät.