Tänään pitkästä aikaa tokoiltiin oikein ulkona. Raikun kanssa otettiin ihan perusjuttuja. Perusasentoon se tulee jo ilman käsiohjausta ja namia kädessä, tarjoaa sitä ihan itsekin. Muutama parin - kolmen asekleen seuraaminen tehtiin namittamalla, myös yksi täyskäännös edessä, kääntyi jo aika nopeasti takapuoltaan heilauttaen. Yksi liikkeestä maahan yhden asekellen seuraamisen jälkeen, meni nopeasti ja käännyin eteen palkkaamaan. Samoin seisominen. Luoksetulo tehtiin kahteen kertaan, ensin jätin sen istumaan ja menin kymmenen askeleen päähän ja kutsuin. Sillä matkalla se ei oikein kovaan vauhtiin päässyt, mutta tuli hyvään asentoon eteen istumaan.  Toinen tehtiin avustajan kanssa, pitkällä matkalla narupalloon. Se istui ihan rauhassa kutsumiseen asti ja tuli sitten täysillä. Lopuksi ruutu ja tunnari hangesta. Raikun kanssa on mukava treenata kun se on koko ajan kontaktissa sen näköisenä, että mitäs seuraavaksi tehdään. Se on myös erittäin helposti motivoitavissa: erittäin, erittäin ahne ja aina valmis taisteluleikkiin. Siinä se on ihan erilainen kuin Aihki. Kun Raikun antaa voittaa, se tuo heti lelun takaisin että vedettäisiin lisää. Kun Aihkin antaa voittaa, se vie lelun kauemmas, laskee maahan ja alkaa haukkuen komentaa heittämään.

Isoisä Aihki siis tekee tokoliikkeitä saadakseen pallon lentämään. En heitä kuin vasta lopuksi, jospa sille sillä tavalla tulisi "kisakestävyyttä", se kun koko ajan toivoo että nytkö jo. Ensin tehtiin aika pitkä ohjattu seuraaminen niin että annoin namin joka käännöksen jälkeen. Alussa yritti hyppiä namille, mutta sitten teki ihan nätisti. Ruutu oli oikein hyvä,  luoksetulon pysähdys käsimerkillä jälleen kuin seinään. Tehtiin myös liikkeestä maahan ja seisomaan, molemmat teki tosi terävästi - harvinaista maahanmenossa kun kädessä näkyvillä ei ollut sitä ihme-esinettä. Loppuun tehtiin kaukokäskyt, mihin innostin sitä ihme-esineen nimeä sanomalla. Teki nopeat siirtymät ja sitten sai SEN.  

Illan mittaan Aihki kurmuutti sekä Unaa että Raikua. Aihki on kasvattanut sellaisen egon Raikun tulon jälkeen, että ei kohta enää mahdu itsensä kanssa samaan huoneeseen. Kaikki Raikun pienet yritykset pienen egon kasvattamiseen Aihki juurii heti ja armotta. Onneksi Raiku ei näytä isoisän tyrannivallasta lannistuvan, se vaan siirtyy hommailemaan hetkeksi vähän kauemmas ja sitten kohta taas Aihkin luokse, leikkiin pyytämään.