Etsinnäissä tänään Raikulla oli ensimmäistä kertaa kaksi maalimiestä. Lähdettiin puron yli rinnettä ylös ja rinteen puolivälissä Raiku katosi. Se etsi tuulta päin, ja tuulen suuntaan katsoessani näin, miten se juuri meni maalimiehen luokse. Se oli selvästttanut tuulesta hajn, mennyt vähän ohi ja palannut takaisinpäin maalimiehen luo. Toista maalimiestä lähdettiin hakemaan tuuli selän takana. Raiku taisi ymmärtää, että sen tehtävä jatkui - se juoksi vähän matkaa takajälkeä, sitten lähti etsimään hajua, pyöri aika laajassa ympyrässä maalimiehen ympärillä ennen löytämistä. Se oli niin innoissaan että matkalla takaisin kodalle sai hepulijuoksukohtauksen.

Aihki etsi tuuli selän takana kahta maalimiestä puron varresta. Yritin ohjailla sitä eri suuntiin ja alkuun se niitä kävi tarkastamassakin (tosin vähän protestoiden), mutta aika pian se lähti suuntaamaan rinnettä alas purolle ja sitten heti kuului haukku. Molemmat löytyivät helposti vaikka toisen maalimiehen luokse piti etsiä kapeampi puronylityspaikka.

Etsintöjen jälkeen Raikun kanssa leikki ensin Viivi ja sitten Solja. Niin että varmaan ilta sen mielestä meni plussan puolelle vaikka pitkiä aikoja pitikin viettää vihatussa autossa.