Tänään tokoiltiin porokoiraporukassa, jossa tällä kertaa tosin oli vain kaksi porokoiraa ja kaksi muuta. Aloitettiin ihan rivitottiksella, seuraamista käännöksin, toisten kiertelyä, jääviä, pieni luoksetulo ja luoksepäästävyys. Tehtiin Raikun kanssa nami kädessä varmuuden vuoksi, mutta Raiku oli koko ajan todella keskittynyt ja hienosti kontaktissa, jäävätkin menivät ihan oikein. Luoksepäästävyys oli vaikeaa, koska Raikun teki niin kovasti mieli mennä lähestyvän henkilön luo, mutta kolmannella kerralla onnistui istumaan paikoillaan. Loppuun noin minuutin paikallaolo, ei ongelmia.

Omalla vuorollaan Raiku teki pari noudon palautusta joissa haettiin vauhtia. Ensin luoksetulona jossa avustaja laittoi sille kapulan suuhun, hyvä vauhti, pudotus käskystä ja narupalloon. Sitten ihan tavallinen nouto, jossa palautus samalla tavalla narupalloon, tosi hyvä vauhti. Sen jälkeen tehtiin pari kapulan nostoa ja luovutusta, vähän levottomia olivat, mutta kai se siitä. Ihan loppuun pitkä seuraaminen isolla maahan jätetyllä palkalla, useita käännöksiä ja yksi pysähdys. Seuraaminen olikin tällä kertaa innokasta ja koko ajan kontaktissa, häntäkin kuulemma vispasi iloisesti. Emännälle sen sijaan huudeltiin käskyjä suunnata katse  horisonttiin eikä vääntyillä koiraa kohti. Raikun seuraaminen on viime aikoina alkanut sujua vähän paremmin, mutta jospa etenisi kuitenkin pienin askelin. Loppupalkaksi kolme ihmistä vuoron perään repi Raikun kanssa narupalloa, Se todella nauttii kun saa leikkiä usean ihmisen kanssa ja menee aina pallo suussa kulloinkin kutsuvan ihmisen luokse.

Aihkin kanssa vähän seurailtiin ja tehtiin maahanmenoja ja heiteltiin palloa. Se oli niin tohkeissaan, että kaikkea säesti haukku, piippaus ja suoranainen kiljunta.

Tokoilun jälkeen mentiin lenkille nuoren porokoiraneiti Lakun kanssa ja koko tunnin lenkin ajan Raiku ja Laku juoksivat, painivat ja hyppivät keskenään. Raikulla on niin harvoin leikkiseuraa, että se innoissaan pari kertaa alkoi juosta hepulijuoksuakin. AIhkia piti alkuun komentaa olemaan menemättä leikkiin mukaan, koska se alkaa aika nopeasti rähjätä ja käy jonkun, todennäköisesti Raikun kimppuun. Sitten vähän päästä sitä ei enää nuorison leikki kiinnostanutkaan, hajut veivät voiton.