Tänään pidetiin jo kolmas perättäinen treeni-ilta, nyt tokon merkeissä raviradan parkkiksella. Raikun kanssa tehtiin pari hyppyä - ekalla ei meinannut  hypätä, toinen ihan hyvä. Sivulle siirtyminen onnistui molemmilla kerroilla, jee. Askelsiirtymiä ja liikkeestä maahan, nekin hyviä. Ruutua yritettiin kosketustekniikalla. Kyllä se sinne menee, mutta alkaa heti haahuilla merkkien ympäristössä. Pitää varmaan alkaa lähettää ihan vierestä. Yksi eteenmeno namialustalle, vähän siellä etsiskeli. Avon kaukot takapalkalla metrin pästä, ne oli hienot, siinä on nyt tapahtunut edistystä. Seuraminen vähän tökki,ei tahtonutjaksaa keskittyä, mutta jotain pätkiä saatiin ihan kohtalaista yritystä.

Aihki löysi auton perästä ikivanhan karvaisen vinkupallonsa ja se olikin nyt pop. Tehtiin hyvä hyppy ja vinkupallo, kolme luoksetuloa ilman pysäytyksiä (on alkanut pahasti ennakoida pysäytystä), kolmas täydellä vauhdilla. Ruutuun lähettelin ihan vierestä ja vinkupallo perään, siinä Aihkilla alkoi jo olla meininkiä. Lopuksi oikein pitkä seuraaminen, alkuun vähän jätätti mutta sitten skarppasi todella hienoon seuraamiseen.

Lopuksi Raiku oli Unan kanssa paikkamakuussa neljä minuuttia. Seisoin 20 metrin päässä, välillä selin ja kerran kävin palkkaamassa ihan muuten vaan. Kauempaa kuului koirien haukkua, niitä se yritti kuikuilla, mutta ihan rauhallisesti se kuitenkin oli.

Kanavalla lenkkeilyn yhteydessä käytiin raunioradalla vähän kiipeilemässä torniin ja pitkin puomeja (siitä emolemmat koirat tykkäävät tosissaan) ja tehtiin A-estenoutoa narupallolla. Ekalla Raiku meni esteen yli ihan ok, mutta rupesi pallon tuomisen sijasta haistelemaan maata. Otin niskakarvoista kiinni ja laitoin naruun, narussa sitten kaksi oikein hyvää ja reipasta  noutoa ilman mitää haisteluja, ja lopuksi yksi oikein onnistunut ilman naruakin. Hirmuisen innoissaan se lopulta oli. Raunioradalla on myös sellainen rämisevä pelti, jonka päälle Raiku ei ole millään suostunut tulemaan. Puolenkymmentä kertaa ole sen siihen väkisin raastanut ja siinä seistessä syöttänyt namia. Tänään se tuli ensin narussa ihan muina koirina ja vähän päästä kuljeskeli rämisevällä alustalla ihan omia aikojaan! Se pääsee kyllä aika helposti pelkojensa yli. Aihkikin teki A-estenoutoa ja kiersi aina takaisinvaikka yritin ohjata. Lopulta jätin sen istuman esteen taakse pallon kanssa ja kutsuin - tämä onnistui.