Tänään mentiin taas jälkimetsälle Kiihtelysvaran suuntaan, siellä kun on uimapaikkakin. Raikun jälki kulki selkeässä mäntyrinteessä, ensin rinetä alas, alhaalla vähän matkaa ja rinnettä ylös. Jäljelle laitettiin kolme purkkia keppeineen ja yksi keppi ilman purkkia. Jäljen vanhetessa tehtiin esineruutua (ja juotiin kahvia). Raiku lähetettiin ensimmäisenä kuusikossa olevaan, melko leveään ruutuun. Ensimmäisen esineen se taas haki juoksujalkaa, ihan hetkessä. Otin sen hihnan ja kuljetin toiseen reunaan vähän kiertäen, ja uusi lähetys. Lähti yhtä reippaasti, eteni taakse, löysi esineen ja jäi sinne. Kutsuin pois ja lähetin uudestaan, sama juttu. Menin katsomaan ja se tonki maa-ampiaisten pesää. Se ruutu purettiin vilkkaasti ja siirryttiin toiseen paikkaan. Siellä Aihki meni ennen Raikua, etsi kaksi esinettä vähän laiskasti, mutta kuitenkin. Raiku lähetettiin viimeisenä, ensimmäinen esine taas täysilä juosten takarajale ja esineen kanssa takaisin. Kierrettiin taas toiseen reunaan mutta siellä se harhautui ruudusta kuten kaksi koiraa sitä ennen. Toiseen paikkaan ja uusi lähetys. Eteni taakse asti, ei ihan yhtä reippaasti kuin ensimmäisellä lähetyksellä, mutta löysi takarajalta esineen ja toi kovaa vauhtia. Josko tämä toisen lähetyksen ongelma alkaisin ratketa.

Jälki oli vanhennut kolmisen tuntia ´kun lähdettiin ajamaan. Raiku eteni varmasti ja reippaasti, ilmaisi kaikki purkit ja myös sen purkittoman kepin Jes! Nousuosuus oli sellaista kuivaa kangasta ja siinä näki miten se teki kovasti töitä, haisteli sellaista kymmenen sentin aluetta edetessään. Tarkkaan se ajoi ja palkapurkille päätyi. Aihki sitten taas etsi jäljele heitetyn purkin ja ilmaisi haukkmalla

Eilen vähän tokoiltiin Linunlahden kentällä kun oli siedettävä sää. Raikun kanssa tehtiin seuraamista vinkupallon avulla, se meni hienosti ja vinkupallo innosti sitä kovasti. Pari ruutua, en tiedä onko se älynnyt sitä, vähän se ruudussa olo on sellaista haahuilua. Hyppy ja jäävät ihan hyviä, samoin luoksetulo. Sitten ahneus iski ja yritin vielä estenoutoja, mutta se oli jo liikaa. Milloin sitä oppisi?

Aihkin kanssa tehtiin avoimen liikkeet kokonaisina ja aika vähällä palkalla. Muuten oikein mallikasta, mutta ne kaukokäskyt. Ensin ei noussut, mutta uudella yrityksellä innostin sitä "pallopoika" -kehuilla ja sitten se teki jonkunlaiset..

Lopuksi Raiku teki paikkamakuuta. Se oli muuten ihan ok, paitsi että pari kertaa rupesi raapimaan korviaan paikallaolon aikana. Kävin puolisen minuuttia piilossa ja saman ajan oli selin, ei ongelmia. Tämän jälkeen aiku oli niin innokkaana, että kokeiltiin metristä pk-hyppyä niin että juoksin rinnalla. Kyllä se pari kertaa yli ponkaisi, tosin otti vauhtia esteestä.