Hellepäivää päätettiin viettää jälkeillen järven rannalla. Ensin koirat uitettiin, Raikukin nykäistiin hihnasta veteen niin että jalat eivät pohjanneet. Kerran se erehtyi ottamaan kepin mukanaan, muuten kääntyi heti rantaan. Sen jälkeenkin polskutteli innolla rantavedessä, joten ei sille siitä traumaa tullut.

Esineruutu oli kapea ja syvä, takarajalla puolenkymmentä esinettä. Raiku lähti taas innolla eikä siinä kauaan mennyt kun toi ensimmäisen esineen. Toinen lähetys, eteni muutaman metrin ja alkoi haukkua. Menin pari metriä peräsä ja innostin etsimään ja lopulta se lähti, eteni takarajale, otti esineen, huomasi toisen ja otti senkin ja toi moelmmat oikein reippaasti. Kolmas lähetys oli perempi kuin toinen, etsi alkuun ruudun etuosassa mutta pienellä lisäkannustuksella siirtyi taakse ja toi esineen. Ehkä se vähitellen oppii, että ruutuun voi ja täytyy mennä useamman kerran.

Raikun jäljen piti olla pitkä, mutta muuten sellainen vain loivasti kaarteleva. Metsä näytti lähtökohdassa oikein hyvältä mäntykankaalta, mutta olikin heti alun jäleen ojitettua suoryteikköä. Sinne me sitten lähdettiin, ylitetiin kolme syvää (tosin kuivaa) suo-ojaa, kiivettiin mäelle ja siitä ryteikössä alas ja ojan reunaa seuraten lähelle tietä, jossa jälki vielä teki mutkan. Raiku jäljesti todella reippaasti, vaijeri kireällä ja alamäessä emännälä oli vaikeuksia seurata samaa vauhtia ryteikön läpi. Suo-ojat se selvitti epäröimättä, samoin kaikki kulmat ja käännökset. Yhdessä kohdassa se bongasi joko lentoon lähtevän linnun tai jäniksen, teki syöksyn mutta ei tietenkään päässyt perään. AIka pian se kuitenkin palasi jälkimaailmaan, nosti jäljen ja lähti ajamaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Yksi purkki siltä johonkin ryteikköön jäi, muuten ilmaisi kaikki. Jälki oli varsin pitkä ja hankala ja ainakin ohjaajan hermoille erittäin vaativa (ei merkkejä, ei namejakaan kun unohtuivat - useaan kertaan jäljen tekijä sai toistaa epäilevälle ohjajaalle, että luota vaan koiraan), ja Raiku ajoi sen todella hienosti. Ja sitä yhtä purkkia ei Aihkikaan löytänyt, joten sinne jäi. Jos seuraavan jäljen kuitenkin yrittäisi tehdä selvään metsään :)