Eilettäin hukkiksissa oli osallistujakato, joten vain Aihki etsi ja Raiku sai jäljestää. Aihkin maalimies meni polkua harjun reunaan ja me lähdettiin metsän läpi kohti uutta metsäautotietä. Sinne tultua Aihki juoksi tietä pitkin ja sitten yhtäkkiä jarrutti ja kääntyi jyrkästi metsään ja kohta rinteestä kuului haukku. Piilolta katsottuna Aihki kääntyi metsään tasan siinä kohdassa, missä tuuli ylitti tien. On se koiran hajuaisti vaan aina yhtä uskomaton.

Raikun jälki kulki rinnettä alas ja siellä sitten ylitti kolme ojaa / puroa peräjälkeen - emäntä ei muistanut että niitä meni siinä niin monta. Purojen välissä jälki teki pienellä alueella kiemuroita, kun purojen yli ei muuten olisi päässyt. Purojen jälkeen jälki jatkui rinnettä ylös ja lopulta vähän matkaa tien viertä. Raiku nosti jäljen hyvin ja lähti oikeaan suuntaan, mutta alkuun vähän laiskasti. Kohta se kuitenkin jäljesti oikein hyvin nostan kepitkin. Purokohdassa se selvitti kaksi ensimmäistä puronylitystä, mutta toisen ja kolmannen välissä se sekaantui ja menetti jäljen. Alkoi turhautuneena syödä ruohoa. Otin sen takaisin puron varteen ja vähän etsittyään se nosti jäljen uudestaan, yksi keppi tosin jäi väliin. Loppujälki ihan normisti.

Esineruutu oli pieni, rajana karhutorni (sic) ja takana alkava soinen maasto. Esineruutuun lähti ensin Aihki, jolla oili kovasti vaikeuksia edetä muutamaa metriä kauemmas. Jäi haistelemaan ruudun etureunaa, haukkui karhutornille ja pyöri ympäriinsä. Pari kertaa eteni vähän kauemmas mutta ei tarpeeksi kauas. Kovasti se teki töitä ja lopulta menin vähän matkaa sen kanssa, jolloin se eteni takarajan esineille asti. Raikun lähetin samasta kohdasta ja sekin jäi pyörimään tornin ympärille - liekö sammalikossa tai jossain jokin ihmishajuinen esine ollut piilossa. Otin takaisin ja lähetin toisesta kohdasta jolloin juoksi kovaa vauhtia ruudun takaosaan ja toi esineen.