Muutamilla lenkeillä on harjoiteltu Raikulle  tottelevaisuutta, luoksetulon ehdottomuutta. Toimii, kun on syvät hanget. Tänään kuitenkin taas sitten tokoa. Raiku tokoili ensin ja olikin oikein hienona tokokoirana. Tehtiin hyppy hienosti, vähän seuraamisia, joissa käytin sanallista pakotetta kun nokka meinasi mennä maahan - toimi. Vähän jääviä, oikein hyviä. Luoksetulossa loppuasento on vielä vähän hakusessa kun kädet on selän takana, mutta siinäkin edistystä. Vauhti hyvä ja pysyi paikallaan. Ruudun haki hyvin, menee kyllä ensin kulmamerkille, mutta eiköhän se siitä. Voittajan kaukot (ihan edestä) reippaat, eikä missään kohdassa liikkunut. Parinkymmenen askeleen hankijäljelle oli piilotettu kolma keppiä, nosti kaikki. Sitten riskillä noutokapula. Lähti perään, mutta kaahasi kapula suussa penkkaan. Sanoin tänne aika tiukasti ja se tuli mutta jätti kapulan penkkaan. Käskin uudestaan tuomaaan, haki ja toi! Toinen noutoliike menikin sitten muuten oikein hyvin, se vaan kantaa kapulaa roikottaen päästä, mutta onhan tässä aikaa hioa noutoa kun alokkaankin liikkeet ovat vielä vaiheessa. Sen kanssa oli kumminkin tänään tosi kiva harkata, se oli niin täysillä mukana koko ajan.

Aihki sitten - kiljui, vinkui ja haukkui. En heittänyt palloa välissä ollenkaan, palkkasin nameilla mutta se kävi niin ylikierroksilla että mistään ei tahtonut tulla mitään. Joka välissä haukkua, joka liikkeen lopussa pomppasi sivulta eteen räyskäämään kun kaivoin palkkanamia taskusta. Luoksetulon pysäytys oli kyllä seinään, mutta loppumatka räyskäten. Lopulta sitten kaukot kymmenen askeleen päästä, oikein hienot paitsi jotain kiljuntaa. Sitten heiteltiin sitä palloa.

Lopuksi Raiku taas pääsi harjoittelemaan paikallaoloa. Seisoin 20 askeleen päässsä, välillä selin ja muut kävelivät vähän siellä sun täällä. Raiku ei reagoinut. Vähän yli kahden minuutin kohdalla kävin palkkaamassa ja menin vielä hetkeksi piiloon. Tämä oli täydellinen harjoitus :)