Tein Raikulle tänään lenkin päätteeksi noin 50 askeleen jäljen metsikköön, ruohon ja ohuen sammaleen peittämälle alueelle. Nameja laitoin noin joka kolmanteen askeleeseen ja jälki vanheni noin 15 minuuttia. Raiku ajoi sen varsin tarkkaan, vain kerran se rupesi vähän pyörimään ja yksi nami jäi maahan. Edelleen se jäljen loputtua jäi etsimään sille jatkoa.

Tottelevaisuusharjoituksia on kiristetty ruokakupin kanssa. Raiku on aivan hepulissa kun kuppiin aletaan laittaa ruokaa - se hyppii akselinsa ympäri, haukahtelee ja yrittää nousta pöytää vasten. Olen tähän asti pyytänyt sitä istumaan ja sitten laittanut kupin maahan. Tänään laitoin kupin maahan ja estin sitä pääsemästä sille ennen kuin se istui. Jonkun aikaa siinä meni.

Sivulletuloa on harjoiteltu namin kanssa päivittäin. Nyt se alkaa käden liikkeestä ymmärtää mitä siltä halutaan, eikä sille enää tarvitse antaa lopussa istu -käskyä vaan se osaa istua jalan viereen itse. Se myös tietää, että jos siinä vielä hetken (siis todella hetken) istuu ja katsoo silmiin, saa lisää namia.

Maahanmenoharjoituksissa sen sijaan ei erityistä edistystä.