Niin se sitten vain kävi, että Raiku ilmoitettiin Koirakoulu Napakan agilityn alkeiskurssille, pitkäaikaisen treenikaverin ja Aihkin agiohjaajan perustamaan kouluun. Raikun kanssa ei edelleenkään ole tarkoitus alkaa harrastaa agilitya, mutta kuuden kerran alkeiskurssi tuntui mukavalta vaihtelulta.

Alkeet aloitettiin kepeillä, hypyllä, putkella ja renkaalla. Hypyn harjoitus tehtiin kahdella esteellä, joista rimat olivat maassa, tarkoituksena koiran eteneminen esteiden läpi palkkakupille, siis aloitettiin irtaantumisharjoituksella. Raikulla ei ollut mitään ongelmaa: se niittasi katseensa ruokakuppiin ja käskyllä eteni reippaasti sinne. Sai kehuja. Keppien opetuksessa menetelmänä oli käsiohjaus, mutta ensimmäistä väliä opetettiin erikseen namialustalla. Raikulla ei ollut muita ongelmia kuin ohjaaja, joka ei millään saa käsiohjausta sujumaan, ei vaikka kyse on kolmannesta koirasta, jolle sitä opetetaan. Putki meni myös ilman ongelmia, ensin suora, sitten vähän toisesta päästä käännetty, sitten ihan mutkalla. Rengas tehtiin minikorkeudella, senkin Raiku hyppäsi lopulta niin, että ohjasin vierelta ja opettaja oli palkkaamassa renkaan takana. Ihan sutjakkaasti hyppasi.

Vähän Raiku alkuun rempoi ja yritti aloittaa haukumista, mutta aika pian se keskittyi vain tekemiseen ja nameihin. Väliajoilla vähän seurattiin ja tehtiin yhdet kaukot. So far so good, ensi vikolla uudestaan.