Raikun ryhmätokoilu päättyi tänään möllimölikisaan. Säännöt ja liikkeet olivat normaalista möllistä helpotettuja versioita, mutta oli se Raikulle aika haasteellinen tilaisuus. Saatiin tällaisia suorituksia:

Luoksepäästävyys 10. Istui nätisti kontaktissa. ja antoi katsoa hampaat
Paikalla makaaminen 10 Aika oli minuutti, matka hihnan verran ja välillä sai palkata. Palkkasin kaksi kertaa kun vieressä maannut huskyuros meinasi alkaa kiinnostaa (kiinnostus oli molemminpuolista tuijotelua). Pysyi siis maassa.
Seuraaminen taluttimessa 8. Nameja ei saanut olla kädessä, mikä oli Raikulle aivan uusi kokemus. Alkuun sen nenä ohjautui maahan, mutta parin askeleen jälkeen annettu liike seis -käsky sai Raikun palaaman kontaktiin. SItten menikin tosi hyvin, myös käännökset ja juoksuosuus kunnes emäntä ohjasi Raikun suoraan maassa olleen tötterön päälle, ja sitähän piti yrittää ottaa suuhun. Päästiin kuitenkin ohi ja seurasi loppuun hienosti. Olin oikein hämmästynyt :)
Maahanmeno liikkeestä 0. Tämä on Raikun bravuuri, mutta varmaan väärä äänensävy ja se jäi seisomaan. Otettiin sitten uudestaan ja meni täydellisesti.
Luoksetulo 8. Matka oli 10 metriä. Raiku jäi istumaan ja kun käännyin, samalla hetkellä aika lähellä alkoivat urokset haukua ja rähistä. Raiku ei kuunnellut käskyä vaan istui paikoillaan ja tuijotti äksöniä. Kutsuin toisen kerran ja sittenhän se tuli oikein reippaasti ensin eteen ja siitä käskystä sivulle. Tätä sivulle siirtymistä ei ole koskaan taidettu harjoitellakaan.
Seisomaan jäänti liikkeestä 8. Annoin kaksoiskäskyn (käsiapu). Hämmästyttävää kyllä se pysyi paikoillaan kun siirryin sivulle! Semmoista ei ole aiemin tapahtunut., joten oli aika mukava huomata, että tämä alkaa edistyä.
Hyppy 9. Hypyn olisi saanut tehdä siten, että koira hyppää seurautettuna ja like pättyy perusasentoon. Me tehtiin normaali hyppy ilman namia toisella puolella. Ensin ei onnistunut kun tuijotteli toisia koiria, jotka oli aika lähellä. Otettiin toiselta puolelta ja hyppy oli muuten hyvä, mutta vähän varasti. Pysyi seisomassa ja pääsin tässäkin likkeessä sivulle asti ilman että se liikkui. Jes.
Kokonaisvaikutus 9. Jotain ohjaajan mokia mainittiin ...
Yhteispisteet 79/100 ja Raiku taisi tulla ensimmäiseksi.

Huomioita koirakon yhteistyöstä kohtaan tuomari kirjoitti ystävällisesti  "Loistavaa, pientä lisäkeskittymistä vaatii välillä". Joo, kyllä se aika paljon reagoi toisiin koiriin, mutta onhan se puolitoistavuotias porokoirauros. Hienosti se teki :)