Raiku aloitti tänään tekemällä askelsiirtymiä jotka menivät ihan hyvin, myös vasemmalle. Sitten tehtiin hyppyä, ensin namialustale, sitten kaksi kerta ilman, oiken hyviä, palkkasin esteen yli seisomisesta. Yksi luoksetulo: laitoin kädet selän takse enkä eteen, ja tämä toimi ainakin näin yllätyksenä. Raiku tuli vahdilla japyäshtyi nätisti eteen ilman törmäystä ja sähellystä. Lyhyitä nopeta seuraamisia namittamalla, avon kaukokäskyjä takapalkalla. Ne onnistuivat ensin, mutta taisin tehdä liikaa kun rupesi haukkumaan. Otetiin alusta ja yhdestä istumaan noususta palkka. Seisomista takapalkalla, keran tarjosi maahanmenoa, muuten oikein hyvä. Kaksi henkilöä teki luoksepäästävyysliikkeen, ne menivät hienosti. Välillä reviteltiin palloa. Rakun harkatessa alkoi kuulua kova pauke ja jytinä kun kaupungin joulukatu avattiin. Raiku ei siitä pulttia ottanut, kaikkein kovinta paukusarjaa vähän kuulosteli, mutta jatkoi tekemistä reippaasti.

Aihki aloiti oikein pitkällä seuraamisella. Se seurasi vähän väljästi mutta herkeämättömässä kontaktissa palloa himoiten. Tehtiin jääviä, luoksetulo ensin pysäytyksellä, jota vähän ennakoi ja sitten suora. Hypyt menivät jäleen haukuksi ja hypyn takana maahanmenoiksi. Mikähän tähän on tullut. Kaukt tehtin nin, että pallo oli Aihkin takana seisovalla avustajalla. Kymmenen askeleen päästä ei mitään ongelmaa ja sitten pallo lensi takaa.

Lopuksi Raiku meni taas paikalamakuuseen. Suunnilleen heti kun olin sen jättänyt se nousi nuuskiman maata. Äh. Laitoin takaisin ja sitten pysyi paikoillaan vaikka olikin vähän rauhaton.

******
Perjantaina etsiskeltiin kadonneita Romolla. Raikun etsinnässä kävi vähän hasardi kun tajusin sen irti päästäessäni että olin vienyt sen suoraan jäljelle. Raikua se ei näyttänyt haittaavan, se lähti kova vauhtia, välillä vähän tarkasteli ja oli maalimiehellä paljon ennen etsintäpartiota. Siellä se haukkui maalimiehen vieressä istuien vaikka kuinka kauan. Aihki etsi ilmavainulla ja joutui yhtälailla haukkuen odottamaan ihmisiä.

Molemmat koirat pääsivät kotaan kahville. Annoin koirille viimeisen leivänpalan puoliksi ja syötyään Raikua alkoi joku kiukutaa, ensin se haukahti ja sitten yriti Aihkin kimppuun. Ei onnistunut kun olivat kumpikin eri puolilla kiinni. Kun tultiin kotiin laskin kauppakassin eteisen lattialle. Raiku oli siinä, Aihki mennyt jo edeltä. Aihki kuitenkin kääntyi ja näki Raikun kauppakasin vieressä jaeikn päälle - liekö jänyt Raikunhyökäys kaiveleman. Onneksi lopettivat saman tien kun karjaisin.