Tänään käytiin Raikun kanssa Kuopiossa treenaamassa tottista hienossa uudessa, lämpimässä koirahallissa. Ensimmäisellä rundilla tehtiin seuraamisia ja yritettiin keksiä ratkaisua siihen, etä se irrottaa kontaktin ensimäisten askelten aikana. Yritetään erilaisia, yllätäviä liikkeellelähtöjä ja muutenkin yllätyksiä seuraamisessa. Vähän se kuulema myös edistää, väljenemisen olen huomannutkin. Seuraamisen hinkkaamisen jälkeen ruutuja ensin näyttämällä, ne menivät ihan hyvin.

Seuraavaksi oli paikallamakuu isossa ryhmässä, ja siitä Raiku nousi melkein heti. Mikä lie tullut. Paikallamakuuta on ihan liian paljon harjoiteltu vain tuttujen koirien kanssa, joten häiriöitä lisää.

Kolmannella kierroksella tehtiin jääviä. Seisomaan jääminen on sille edelleen vähän arpapeliä, mistä ohjaaja sai huomautuksen: koiralle ei ole selkeästi kerrottu mitä siltä halutaan. Täytyy skarpata ) SItten yksi luoksetulo, joka oli hyvä. Tämän kierroksen aikana samalla kentällä treenasi ensin vähän aikaa Oili, sitten Aika, eikä Raiku kiinnittänyt niihin mitään huomiota vaikka oli irralaan. Tätäkään ei ole juurkaan tehty, joten oli ihan mukava huomata, että se oikeesti keskittyy omaan juttuunsa.

Yhdessä välissä livahdettiin viereiselle tyhjäle agiradalle ja tehtiin pari hyppy-putki-hyppy -sarjaa ja kaksi kertaa kepit pallokäsiohjauksella. Ihan hyvin se muisti mistä on kysymys, ja kepit teki tosi tarkasti ja nopeastikin.

Mukava tokomatka, vaikka aamulla ajokeli oli aivan kauhea kun lunta tuiskusi ja Kuopiontie oli auraamatonta lumikinosta. Muutaman kerran tuli mieleen, että olisi ehkä pitänyt jättää lähtemättä sellaisella kelillä. Mutta kannatti se kuitenkin :)