Lämpötila on pysytellyt jo viikkoja sunnilleen 20 asteessa. Jotain kuitenkin on silloin tällöin hommailtu.  Perjantaisin on käyty hukkaharkoissa etsiskelemässä ja Raikusta on alkanutkehityä oikein taitava etsijäkoira. Se irtautuu JA toisinkuin isosiänsä, on myös kontaktissa ja ohjattavissa sekä haukkuu pitkiä aikoja ilman mitään ongelmia. AIhki etsii ryskeellä ja rytinällä, ikä ei ollenkaan vielä paina.
Pari kertaa on tokoiltukin. Kuten tänään kunmentiin Linnunlahden koirakentälle. Alkuun AIhki ja Raiku saivat riehua kentällä treenikaveria odotelessa ja kyllä ne riehuivatkin - AIhki oikein intoutui juoksuttamaan Raikua. Varsinaiset harkat aloitti Raiku. Ensin tehtin seuraamisia ja ihan hyvin se teki, vähän se kaukenee, mutta hyvin oli kontaktisa. Palkka olikin ihan uusi, komeron uumenista löytynyt (komero siivottiin mutaman vuoden vaatteiden tunkemisen jälkeen) jonkun vanhan takin hupusta aikanaan irrotettu tekokarva. Olikin superlelu, Raiku oli aivan innoissan sen repimisestä. Sen avulla seurailtin vähän lisää, tehtiin jääviä ja sellaista. Hyppy tehtiin kerran, sitten hyppynoutoja, hienoja (paitsi ei loppuasentoa) ja A-estenoutoja, nekin oikein taitavia. Luoksetuloa ja kaukoja, ihan ok. Intoa olisi pisannut, mutta emännän sormet alkoivat tulla pakkasesta tunnottomiksi joten lopetettiin. Aihki kävi taas aivan ylikierroksilla, vähän rauhoitettiin oikein pitkällä seuraamisella, jonka se muutamaa haukahdusta lukuun ottamatta teki todella hienosti. Sitten hyppynoutoja jaA-estenoutoja paloa heittämällä, juuri ja juuri se pysyi nahoissaan. Kaukokäskyt skunneissa, mutta haukun säestäminä. Se on suorastaan ihan seko pallonsa perään.
Lopuksi mentiin kentän laidassa olevalle raunioitten ketteryysradan alumiiniputkelle. Putki oli pimeässä paikassa. Aihki painatti sen läpi suuntaan ja toiseen ja lopulta kuuli toiseen päähän maahanmenokäskynkin. Raiku ei olisi putkeen ensin mennyt, mutta kerran kun semeni kaulaamöten tönäisin vähän takapuolesta ja sinne meni. Sitten se menikin monta kertaa ihan ilman mitään. Ihan reipas koiranpoika.
JOs mittari pysyy alle kahdenkymmenen, kai sitä voisi pieniä tokoharkkoja tehdä silloin tällöin pelkäämättä jäätyvänsä yhdeksi kalikaksi. Aihkin kouluttaminen sujuu paremmin, palloa voi heitä hanskakädelläkin ja se riittää palkaksi, mutta Raiku tarvii myös namusia. No, kattotaan.