Lähdettiin hellettä pakoon Lappiin, mukaviin parinkymmenen asteen lämpotiloihin. Lomailun lomassa Raikulle tehtiin peltojälki (19). Jäljellä oli kolme purkkia keppi päällä ja yksi keppi ilman purkkia. Jälki vanheni kolmisen tuntia aika kovassa tuulessa, mutta Raiku ajoi sen ihan mallikkaasti. Yksi purki jäi löytymättä, mutta se ilmaisi ilman purkkiä olleen kepin! Aihki sitten taas suurella tohkeilulla löysi Raikulta jääneen purkin.

Vähän on pihassa tokoiltukin, hyppyä, ruutua ja sen sellaista. Raikun tokoilussa hyppy ja hyppynouto ovat edistyneet, samoin liikkeestä seisominen, jossa se ei ole enää tarvinnut apuja. Aihki on tehnyt monet kaukokäskyt ilman ongelmia, mutta se nyt ei todista mitään.

Varsinaisen tottelevaisuuskokeen järjesti eilen porotokka, joka ilmaantui metsän reunasta aivan aitan takana menevälle tielle. Piha ei ole aidattu., mutta molemmat koirat pysyvät hyvin pihassa. Paitsi tietenkin viiden poron ilmestyessä suunnilleen pihaan. Aihki ne bongasi, alkoi haukun ja oli lähdössä, mutta karjaisin niin pahasti, että se seisahtui siihen. Raiku sen sijaan ampaisi tielle ja lähti täysillä porojen perään. Huusin seis -käskyä (ja vähän kirouksiakin) niin että kurkkuun sattui. Juostuaan parikymmentä metriä Raikun korvat ylättäen rekisteröivät huudot ja se pysähtyi! Porot jatkoivat tietä pitkin ja Raku seisoi paikoillaan. Seistyään ja katseltuan jonkin aikaa pois juoksevia poroja se palasi (kovin hitaasti ja empien) pihaan. Tämä oli maailman ihme! Jos Raikun tottelevaisuus kehittyy tätä vauhtia, jonain vuonna me vielä hyvinkin porotestistä selviydytään :)