Iltalenkin kävelyosuus jäi tänään vähän lyhyeksi, hyviä polkuja ei löytynyt ja pimeässä metsässä raahustaminen alkaa jo väsytää. Piti sitten keksiä jotain ja mitäs sitä muuta kuin vähän tokoa pimeällä parkkialueella otsalampun valossa.

Raiku tokoili ensin. Suunnitelmana oli luoksetulo ja nouto. Ensin kuitenkin vähän seuramista: lyhyitä matkoja nami kädessä ja askeleita eri suuntiin ilman nameja. Kovin hitaasti namiton seuraaminen etenee, mutta kai se siitä jonain päivänä. Noutoa otettiin oikein kapulalla lähtien perusasennosta. Ensimmäisellä se vei kapulan penkkaan ja jätti sinne. Toinen ja kolmas tehtiin vauhtiharjoituksena taas niin, että kapula vaihdettiin narupalloon. Tämä onnistui oikein hyvin, palautusvauhti oli hyvä eikä lähtenyt omille retkilleen. Luoksetulokin oli vauhdikas, loppuasento vähän vinossa mutta se kyllä paranee pikku hiljaa. Loppuun vielä piilottelin lyhyttä keppiä lumen alle ja lähetin Raikun etsimään. Se tekji tosi keskityneesti hommia kaikki kolme kertaa ja löysi ja toi kepin.

AIhkin kanssa tehtiin ensin seuraamista, joka oli tosi väljää mutta ilman haukkua. Vähän jääviä, maahanmenoihin tarvitsi parikin käskyä, huoh. Luoksetulon pysäytys oli hyvä, ensimmäisele noudolle karkasi mutta sitten ihan kohtuullisia. Lopuks kaukot ja kun ne onnistuivat sai pallon. Palloon Aihkin tokokertomukset aina päättyvät.

*******
Sarjassa Raiku-omituinen-otus Kukkipuussa on Raikun ikäinen kissa, Lalli. Monena viikkona Raiku on pästetty kamariin kun Aihki on mennyt Nukan kanssa pihalle. Raiku kiertelee kamaria ja löytää Lallin. Se menee varovasti lähelle, vie kuononsa Lallin kuonoon kiinni, vähän aikaa haistelevat toisiaan ja sitten Raiku jatkaa huonen tutkimista ja Lalli seuraa silma tarkkana. Se siis tulee toimeen kissankin kanssa.