Tänään käytiin jäljestämässä Hammaslahden ja Kiihtelysvaaran rajamailla. Metsä oli sellaista kuusista sekametsää, kuivaa sammalta ja mustikanvarpuja - ja vähän risujakin - pohjana. Raikulle tehtiin ihan perusjälki, noin 800 m, muutama kulma, pari vanhan polunpohjan ylitystä, kuusi keppiä ja esine + loppupalkka. Jäljen vanhetessa juotiin kahvia ja tehtiin esineruutu. Ruutu oli noin 30 metriä syvä ja ehkä samanlevyinen. Takarajalla kaksi esinettä. Raiku lähti hyvin ja eteni taakse, ei tosin yhtä vauhdilla kuin yleensä. Esineen se löysi heti ja lähti tuomaan, ei laukalla mutta muuten reippaasti. Ekalla esineellä vähän leikittiin, tehtiin pieni seuraaminen ja sitten lähetys ruudun toisesta reunasta. Lähti hyvin liikkeelle ja eteni takarajalle ja toi esineen, reippaasti joskaan ei laukalla. Edistystä kuitenkin se, että toinen lähetys sujui kerralla ja eteni samantien takarajalle asti. Aihkin esine oli myös takarajalla, mutta se jäi pyörimään ruudun etuosaan, piti useita kertoja kehottaa menemään eteenpäin ennen kuin se pääsi takarajalle asti ja löysi esineen.

Jälki oli vanhentunut puolisentoista tuntia kun mentiin ajanmaan. Vein jäljelle loivassa kulmassa ja nyt jäljennostossa ei ollut ongelmia. Lähti heti ajamaan keskityneesti ja sopivalla vauhdilla. Jäljestä sinänsä ei ole mitään sanottavaa: Raiku ajoi tarkasti, teki kulmat, ylitti polut ja risukot ja ilmaisi kaikki kepit ja esineen. Oikein hyvää perustyöskentelyä :)

Aihkin etsntäpurkki oli jätetty Nukan jäljelle. Tällä kertaa Aihki lähti etsimään purkkiaan jäljestämällä - se jäljesti nokka maassa tarkasti Nukan jäljen purkilleen asti. Hassu koira.