Tänään kävimme jälleen pentukurssilla. Ohjelmassa oli ympyrässä kulkemista, toisten koirien ohituksia, seuraamisen käännöksiä ja täyskäännöksen harjoittelua ja eteenmenoa. Raiku oli varsin hyvin kontaktissa: se istui sievästi hammastarkastuksen ajan, ohitti koiria niihin katsomatta (nami nokan edessä) ja teki käännöksiä oikealle ja vasemmalle ja täyskäännöksiä (nami nenän alla siis). Välillä lopetin harjoituksen ja revitin palloa kun Raikun keskittyminen alkoi herpaantua ja nokka vajota nurmen syvyyksiin. Eteenmenon tein ohjaajalla olleen suuren kangaspallon avulla,ja Raiku lähti pallolle salamana, toipa sen poiskin.

Tunnin jälkeen Raiku pääsi jälleen leikkimään bordercollietyttö Luxin kanssa. Paras palkka, mutta vaikka se odottaakin sitä koko koulutunnin ajan ja välillä yrittää ruveta jonkun lähelle sattuvan pennun kanssa leikkimäänkin, se  keskittyy hyvin ihmisen kanssa tekemiseenkin.

Pentukurssin ohjaaja neuvoi jäljestykseen, että Raikulle pitäisi laittaa keppejä jäljelle, koska se ei ole jäljestäessään kovin kiinnostunut nameista. Nameja vain isoina kasoina sinne tänne. Täytyy joku kerta kokeilla.