Itä-Suomen porokoirat kokoontuivat tänään harrastamaan Pärnävaaralle ja Vaivion maastoihin. Ohjelmassa oli ensin tottistelua, sitten hakuilua ja vielä päivän päätteeksi jälkeilyä. Aamu oli vähän viileä, mutta iltaa kohti sää muuttui melkein helteiseksi.

Tottista:

Tottis aloitettiin seuraamisilla ja jäävillä. Raiku oli todella hyvässä vireessä ja teki kohtalaisen pitkiä seuraamisia hyvässä kontaktissa jinnokkaasti. Palkkana vinkuraadolla leikkimistä ja lennosta uusiin seuraamisiin. Hyvän seuraamisvireen innostamana tehtiin vielä jäävät, niihinkin seuraamisino riitti ja maahanmeno ja seisominen olivat salamannopeita. Istumista on vasta alettu harjoitella, joten siihen käsiapua. Loppuun luoksetulo metsän puolelle asti.
Toisella kierroksella esteitä, mutta ne eivät tänään oikein huvittaneet, ensin vähän laiskaa a:ta, sitten ensimmäistä kerta kisakorkuisesta hypystä, edestakaisin hyppyyttämistä Ensimmäisellä kerralla otti vauhtia esteestä mutta toinen hyppysarja ilman kosketusta. Päätteeksi Raiku jäin pk-paikallamakuuseen Ajan tehdessä noutoharjoituksia ja ruutua. Seisoin selin noin 10 metrin päässä aika monta minuuttia, ei ongelmia vaikka AIka kerran otti iloisesti suunnan kohti Raikua. Käytiin välissä vähän lenkillä ja Raku uimassa ja sitten tokopaikallamakuuseen, jossa oli minuutin verran piilossa. Ei ongelmia vaikka tällä kertaa Laku yritti houkutella leikkiin. Muutama tottistelukuva, kuvannut Piia. Ensin seuraa:

Liikkeestä maahan

Leikitään

Täyskorkea pk-hyppy

Hakua:

Hakuilemaan mentiin Vaivioon. Alueena oli sorakuoppa ja sen takana nouseva avohakkuuaukio. Raikun maalimies oli aika keskellä aukiota tuuli kävi takaa, joten se joutui tekmään aikalailla töitä etsiessään. Välillä sille meinasi tulla uskonpuute, mutta sinnikkäästi se jatkoi etsimistä kunnes löysi kokonaan vaatteen alle kietoutuneen maassa makaavan maalimiehen. Sitä piti ensin häntä vispaten kiertää ennen löytöhaukkua. Hyvä harjoitus kuumalla ja kuivalla hakkuurinteellä.

Peltojälki:

Ennen hakua Raikulle oli tallattu peltojälki, neljä keppiä ja kulmia. Se nosti jäljen viiden metrin janalta varmasti ja lähti etenemään reippaasti. Kolme ensimmäistä keppiä löytyivät vaivatta eikä kulmissakaan ollut ongelmia. Sitten se alkoi elvästi vähän uupua ja kun jälki meni aika lähelle pellon vieressä ollutta taloa, se jäi ihmettelemään talon pihalla tapahtuvaa ruohonleikkuuta. Siinä se seisoi varmaan viisi minuuttia (tai ainakin se tuntui siltä) ja emäntä oli antamatta käskyjä ja menettämättä malttiaan vain siksi, että Kaisa kielsi tekemästä mitään. Lopulta Raiku muisti tehtävänsä ja nosti jäljen uudestaan ja lähti etenemään nokka maassa. Sitten tuli terävä kulma, jossa olin liian kaukana ilman liinatuntumaa ja Raiku kadotti jäljen. Hetken se pyöriskeli, kuunteli taas ruohonleikkuria ja ilmetteli taivaan lintuja, mutta sitten taas lähti etsimään jälkeä. löysi sen ja jäljesti hyvin loppumatkan palkkapurkille. Yksi keppi haahuiluissa jäi nostamatta mutta kaikkineen se oli hyvin ajettu ja erinomainen harjoitus (ainakin emnnälle).

Illalla kotona on ollut väsymyksestä nukkuva koira. Mikäs sen parempi :)