Tänään käytiin Nukan ja emäntänsä kanssa Kerimäellä tapaamassa konekarhu Penaa. Kokemus oli mielenkiintoinen ja hauska,  koirista näkyi ihan uusia ominaisuuksia.

Aihki sai vanhimpana mennä karhun suuhun ensin. Mennessä se haisteli karhun jälkeä ja oli  selv'ästi varuillaan, alkoi katsella tulosuntaan.  Penan nähdessään se pysähtyi ja kun karhu alkoi liikkua se meni minun taakseni, sitten tuli rinnalle ja alkoi haukkua. Sitä selvästi pelotti ja se pysytteli hyvin lähellä emäntää, ja kun emäntä meni kyykkyyn karhun viereen se jäi vähän matkan päähän haukkumaan. Kun karhu pysäytettiin ja menin sitä taputtelemaan, Aihki tuli haistelemaan sitä. Aihkin tyylinäyte (kuva Leila Snellman):

Raiku meni karhulle Nukan jälkeen. Se nosti jäljen ja kiinnostui siitä selvästi, haisteli ja eteni hyvin keskittyneesti. Tultiin karhun lähelle ja se pysähtyi katsomaan sitä. Kun karhu liikahti se hypähti taaksepäin ja sitten sirtyi sen eteen haukkumaan. Emäntä ohjattiin piiloon ja snne se jäi karhua haukuman. Se likkui koko ajan niin, etä pysyi karhun edessä haukkumassa, välillä vilkaisi piiloa ja kauempana olleita muita ihmisiä ja jatkoi haukkua. Se ei kuitenkaan lähtenyt kiertämään karhua eikä käynyt siihen kiinni, mitkä olisivat sitten olleet ihan huippua tässä kokeessa. Kun Pena pysäytettiin tuomari ojensi hämmentyneelle emännälle Diplomin ja totesi, että kannattaa laittaa karhujahdin alkaesa ilmoitus lehteen erinomaisesta karhukoirasta, jota saa vuokralle, mutta ei sitten halvalla. Raiku sijoittui kolmanneksi 17 karhukoiran, jämtin yms. joukossa (aiemin neljä koiraa näistä 17 oli saanut diplomin). Koska Raiku läpäisi testin se sai myös arvostelulomakkeen (suluissa maksimipisteet):

Suhtautuminen jälkiin ja karhuun 12 (12)
Rohkeus ja haukutyöskentely 16 (16)
Ärhäkkyys ja purennat 10 (25)
Ketteryys ja väistöliikkeet 10 (15)
Sitkeys ja peräänantamattomuus 14 (14)
Pisteitä yhteensä 62 ja siis kolmas sija.

Raikun ja karhun kohtaamien, emäntä piilossa (kuva Leila Snellman):

Koska Nukka ja AIhki jäivät vaile hyväksyttyä suoritusta ja diplomia meillä oli kotiin palatessa kaksi lappalaiskoiraa ja yksi diplomikarhukoira. Vitsailivat järjestäjät vielä lähtiessä, että eikun Raiku karhukoirien rotuunottoon. Vaikka sen korvat lupsottivat, hantä kuitenkin meni oikeaoppisesti karhukoirakiepille :)