Muutaman päivän työmatkan jälkeen oli taas paikallaan vähän totteluttaa koiria. AIhki aloitti tällä kertaa, ja aika laiskasti teki kunnes otettiin pallo kehiin. Kaikki muuttui kuin taikaiskusta, terävä ja innokas koira, koko ajan kontaktissa, nopeat pysähdykset, jäävät, seuraaminen kympilla alun haahuiln jälkeen, kaukot siitä vaan ja kaikki muukin onnistui. Se on suorastaan liikuttava pallokoira.  

Raiku teki viimeisenä. Sekin oli tänään innokkaana ja skarppina. Ensin vähän askelsirtymiä, hyppy kokonaisena liikkeenä onnistui loppun asti. Vähän seuraamista nami kädessä, sen jälkeen ilman hihnaa ja namia pelkällä kehulla, ihan kohtalaisen pitkä pätkä käännöksineen oikein hyvässä kontaktissa ja palkaksi pallon repimistä. Sitten tehtiin eteenmenoja, ensin vietiin palkka yhdessä, sitten palkka meni alustalle Raikun näkemättä, oikein reippaita suorituksia molemmat. Luoksetulo meni pipariksi, kun parkkikselle tuli auto josta nousi ihminen, ja sinnehän Raiku pinkaisi, vierasta ihmistä liehittelemään.Se on todella häiriöherkkä piski.  No lopulta jonkinlainen luoksetulo kuitenkin. Siten vielä noutoa hetsattuna, reipas meno ja tulo, tosin kapulaa se roikottaa leveästä päästä, eikä luovutuasaentoa vielä ole.  Session päätteeksi Raiku teki paikallamakuun, viisi minuuttua, melkein minuutin olin selin, käväisin piilossa ja kerran palkkasin välissä. Oli ihan rauhallisesti.

Raunioradalla puomien eteen oli laitettu kapeat renkaat. Aihki sujahti renkan läpi heti ilman mitään, mutta Raikulle tehtävä olikin hankalampi. Se yritti pakoilla mutta otin pannasta. Pienen tempoilun jälkeen onnistui namin otaminen renkaan läpi pari kertaa, siten Raikukin tuli läpi, molempiin suuntiin. A-estenoudossa se taas rupesi esteen takana haistelemaan maata. Savu suhahti emännän korvista ja kielsin aika tiukasti, mistä Raiku yllättäen loukkaantui verisesti, ei voinut ottaa noutoesinettä suuhun enää ollenkaan, meni maahan ja inisi. AIka ison leikkiponnistelun jälkeen se kuitenkin unohti huonon kohtelun ja lopulksi  tosi innoissaan teki kaksi hienoa A-estenoutoa kepillä. Osaa sekin näköjään aika herkkis olla kun niikseen tulee. Rämisevä alusta ei sitten enä ollut mikään juttu, ei edes huomannut että käviltiin sen poikki.

Kanavalla koirat juoksentelivat rannassa, Aihki ui ja aina tulivat juoksujalkaa luokse. SItä jo ihailtiin itseä kun oli niin tottelevaisia koiria. Kunnes tyhmä jänis tuli aivan hollille. Onneksi jänisretki kesti kuitenkin vain vajaan minuutin.