Alkavan vuoden kunniaksikaan ei tehdä tavoitelistausta, mutta jospa ihmisten maailmassa muodikas osaamiskartoitus. Aloitetaan Raikusta.

Raikun toko:
Perusasento: tulee mielellään ja yleensä oikeaan paikkaan ja suoraan
Seuraaminen: namiavusteisesti seuraa erinomaisessa paikassa ja useimmiten hyvässä kontaktissa. Ilman namia muutamia askeleita, sitten yleensä herpaantuu
Liikkeestä seisomaan: tarvitsee käsiapua ja ohjaajan siirtyminen sivulle vähän hankalaa kun Raiku alkaa pyöriä
Liikkeestä maahan: nopea, ei tarvitse avustusta, onnistuu loppuun asti
Luoksetulo: pysyy paikallaan alokasluokan etäisyyteen, tulee kutsusta nopeasti. Loppuasentoon pitää ohjata namilla
Hyppy: Hyppää käskystä, jää seisomaan hypyn taakse, sivulle siirtyminen ei useimmiten onnistu
Paikalla makuu: kentällä pysyy noin minuutin ilman palkkaamista ohjaaja noin 10 askelen päässä. Kotona kauemmin ja ohjaaja voi olla piilossa tai koiran takana vähän aikaa.
Nouto: noutaa keppejä laukaten reippaasti molempiin suuntiin palkkana taisteluleikki. Luovutusasentoa ei juurikaan harjoiteltu, pitää esinettä suussaan edessä paikallaan istuen muutaman sekunnin ennen kuin alkaa liikehtiä
Kaukot: tekee lähietäisyydeltä kaikkia siirtymiä ihan hyvin, jokaista siirtymää ei tarvitse palkata
Muuta: ruutuun menee namia syömään, ei taida tajuta mitä tekee. A-esteen ylittää todella mielellään ja hyvällä tekniikalla. Motivoituu helposti sekä taisteluleikeillä että namipalkalla.

Raikun jälki, esineruutu ja etsintä:
Jälkiharjoitukset vähän jäivät loppukesästä. Päästiin tilanteeseen, jossa ajaa motivoituneesti aika vaikeissakin maastoissa. Selvittää kulmat ja ilmaisee jäljellä olevat namipurkit mutta ei esineitä eikä keppejä.
Esineruutu: Etsii hyvin, risteilee, etenee taaksekin ja pysyy ruudussa. Suurin vaikeus luovuttamisessa, tahtoo lähteä juoksentelemaan ympäriinsä esineen löydettyään.
Etsintä: Irtoaa mutta pysyy kontaktissa, etsii itsenäisesti kunnes löytää ja ilmaisee haukkumalla aika pitkäänkin

Aihkin toko:
Aihki osaa avoimen luokan liikkeet, mutta siltä puuttuu suoritusvarmuus: joskus tekee todella hienosti, joskus ihan melkein mitä vaan (siis osaako se kuitenkaan niitä liikkeitä?). Suurin yksittäinen ongelma ovat kaukot, joissa heti matkan pidennyttyä koepituiseksi ei nouse maasta. Toinen ongelma harjoituksissa on haukkuminen, tosin koskaan kokeissa ei ole haukkunut. Noudon palautus ravilla, maahan meno hidas, seuraaminen usein vähän väljää ja perusasennot liikkeitten lopussa usein vinoja kun se pomppaa istumaan odottaen palloa. Motivoituu pallosta vaikka tekee nameillakin. Sen koko tokoilu on kuitenkin yhtä pallon odotusta …

Aihkin etsintä:

Tätä se tekee, tekee ja tekee. Käskyn saatuaan häviää näkyvistä, tulee kutsuttaessa kunnes saa hajun ja menee kauaskin maalimiehelle. Haukkuu vaikka maailman tappiin.

Tästä jatketaan ja katotaan mihin päästään tämän vuoden aikana.