Jälkikurssi jatkui tänään. Aloitettiin ajamalla eilen illalla tallatut jäljet. Raikun jälki oli parinkymmenen metrin mittainen suora sammalmetsikössä, vanhentunut noin 16 tuntia. Jäljellä oli vähän lihapullaa ja loppupalkkapurkki. Raiku nosti jäljen heti lyhyeltä janalta, mutta sitten hetkeksi hämääntyi ja jäi seisomaan. Nosti kuitenkin uudestaan ja siinä heti oli sopivasti lihapullaa. Lopun jäljen ajoi todella hyvin, pari kertaa vähän tarkisteli, mutta ajoi keskittyneesti suoraan palkkapurkille. Ihan näytti siltä, että sillä oli jokin muistikuva siitä toukokuun yönylijäljestä, ajatuksena että tällaisiakin voi olla.

Raikun toinen jälki oli eilisen keppijäljen toisinto: 6 maasta kerättyä keppiä suoralla peltojäljellä. Tämä jälki vanheni nelisen tuntia. Nosto taas hyvi, mutta taas häirääntyminen jäljen alussa. Opettaja piti sitä osin - yllätys yllätys - ohjaajan vikana. Liina oli aluksi löysällä ja kun Raiku nosti jäljen, siitä tuli jäljestyksen kieltävä nykäys. Siis parempaa liinatuntumaa heti alussa (ja muutenkin). No, myyrästysyrityksen jälkeen Raiku osui toiselle kepille (eka jäi väliin), joka nousi hyvin. Sitten jälki jatkui sujuvasti, kolme keppiä nousi oikein mallikkaasti, kaksi otti suuhunsa. Viimeisen kepin ohi se kiiruhti kohti pellon reunaa. Pari kertaa otettiin takaisin ja sitten nosti suuhun ja toi käteen asti. On sillä nyt selvästi ideanpoikanen kepeistä jäljellä.

Jälkien lisäksi tehtiin pientä esineruutua. Ensimmäiselle esineelle lähetyksessä ruutuun heitettiin pallo. Raiku meni rivakasti ja toi sukan. Toiselle esineelle käskettiin hetsata, ja vähän hetsasin ja tönäisin Raikua matkaan. Eipä mennyt:: ei saa töniä ja pitää odottaa niin kauan että yrittää karata ruutuun. Näillä ohjeilla toinen ja kolmaskin lähetys onnistuivat heinosti, meni reippaalla laukalla. Löydetyt esineet vaan olivat ihan liian ihania pehmoleluja, hetken aikaa piti kummankin kanssa miettiä että pitääkö tämä tosissaan tuoda, sitten toi kumminkin. Kolmannen jälkeen Hertta leikitti kahden pehmlelun saalisleikkiä, Raiku näytti kyllä olevan innoissaan. Pitää alkaa harjoitella :)

Oli todella opettavainen kurssi. Toivottavasti järjestetään toistekin :)