Edellinen tokokoulu jäi väliin emännän mahataudin takia, mutta tänään taas päästiin harjoittamaan tokoliikkeitä maneesille. Tunti aloitettiin luoksepäästävyydellä, kaksi ohjaajaa kävi katsomassa hampaat ja kopeloimassa. Ohjeena oli antaa koiran tulla vapaasti luokse. Raiku meni ystävällisesti mutta rauhallisesti ihmisen luokse, heilutteli häntää ja antoi kopeloida joka päätä. Sitten tehtiin kontaktiharjoituksia, joissa Raikua lakaa haukututtaa, kun nami on sivulle ojennetussa kädessä. Aika äkkiä se kuitenkin katsoo silmiin, kohtalaisen pitkäänkin. Sitten harjoiteltiin namialustalle lähetystä parin metrin päästä, odotti nätisti ja lähti katsekontaktin jälkeen luvan saatuaan. Luoksetulo tehtiin taas koirakujan läpi, eikä Raiku edelleenkään vilkaissutkaan muita koiria vaan tuli kovaa vauhtia luokse. Hyppyharjoitusta odotellessa tein yhden noudon. Pidin pannasta ja heitin kapulan, ei rimpuillut, laukkasi kapulalle ja toi sen laukaten vaikka ihan lähistöllä monta koiraa teki mikä mitäkin.

Hyppyharjoitus ei sitten oikein tahtonut sujua. Raiku on tehnyt muutaman hypyn elämässään eikä koskaan normaalin tokoesteen yli. Sinnikkäästi se yritti kiertämällä saada namin, mutta kyllä se sitten muutaman kerran erehtyi hyppäämäänkin. Itsepäinen otus se ainakin on. Pitää varmaan yrittää jostain kehittää jokin hypyn tapainen ja ruveta harjoittelemaan.

Lopussa oli pujottelua koirarivissä. Laiton Raikun maahan ja seisoin edessä. Kiertävän koiran tullessa kohdalle syötin namia, ei yrittänytkään mitään. Oma kiertovuoro meni ihan ammattimaisesti.