Sunnuntaina, manantaina ja tänäaamuna on taas yritetty tokoilla. Sunnuntaina Raiku oli ihan jossain muussa maailmassa, seuraaminen laahustamista, yksi hyppy jotenkuten, yksi hyppynouto kovalla tsempityksellä ja niin edelleen. Sen verran se hetkittäin heräsi, että pystyi palkkaamaan. Ainoa missä näytti tapahtuvan jokin pieni välähdys oli ruutu, johon se meni vähän laiskasti, mutta pysähtyi seisomaan keskelle se näköisesti että tiesi mitä teki.  AIhkikaan ei ollut parhaimmillaan, mutta se tekee kuitenkin ainakin velvollisuudentunteesta jos ei muuten.

****
Onnettoman tokoilun jälkeen mentiin kanavalle ja taas törmättiin rauniorataan. Raiku oli ihan toinen koira, hirveällä innolla teki hienoja hyppynoutoja ja A-estenoutoja, joista viimeisessä ei tarvinnut mitään apuja vaan ilmaantui keppi suussa esteen huipulle vaikka vaan seisoin paikoillani. Vähän helpotti. Aihki söi keppejään.

***
Eilen mentiin viereiselle koulun kentälle. Aihkia trenattiin ensin, hyviä seuraamisia ja luoksareita, kaukotkin toisella yrittämällä. Raiku odotteli tolpassa ja omalla vuorollaan teki oikein reipasta seuraamista, luoksetuloa ja pari noutoa.

***
Tänäan aamupäivällä nurmikentällä otettiin hetki pelkkää rivakkaa seuraamista namilla, pallolla ja ilman, lyhyitä pätkiä ja palkan jälkeen vauhdista uudestaan, kaikki onnistui. Aihkille samaa, seuraamista palloillen, aivan kauhea into. SItten heiteltiin palloa ja revittiin keppiä.