Tänään sunnuntaiharkoissa oli vuorossa tokoilua raviradalla. TÄllä kertaa Aihki aloitti pitkällä seuramisella, ihan melkein täydellistä. Sitten tehtin ruutua, jätin Aihkin istumaan ja kävin näyttämässä. Se lähti tulemaan ja kielsin. Sitten lähetys ja se jäi ihan ruudun eteen. Pari kierrosta meni ennen kuin tajusin, että ei se mene ruutuun kun koko ajan ensin kiellän. No, sitten korjattiin ja sinne sujahti ja pallo lensi sivulta palkaksi. Merkkiä ja siitä noutokapulaakin reenattiin, ihan ei herneet meinanneet toisiaan löytää. Muuten Aihki tokoili tällä kertaa kovin innokkaasti, kaukotkin onnistuivat peräti toisella yrittämällä.

Raiku teki hyviä seuraamispätkiä hyvässä kontaktissa. Tehtiin tavallista, kierettiin ihmisiä ja juostiin. Jäävät nopeita. Kaksi ruutua  samalla tavalla kuin AIhkille, ne olikin hienoja! Meni täysillä ja pysähtyi keskelle. Muutenkin Raiku oli hyvässä vireessä, koko ajan kontaktissa ja leikki ihan villinä. Merkin kiertämistä vähän aloiteltiin, en tiedä ymmärsikö siitä mitään, mutta innolla teki. Lopuksi onnistunut neljän minuutin paikallamakuu, josta olin minuutin piilossa. Sitten vielä häiriöpaikallamakuuta, ensin vieressä istunut koira teki luoksetulon, ei yrittänyt nousta - tosin seisoin vainparinmetrin pässä. Sitten ihmiset kertelivät makaavia koiria, ei siinäkään ongelmia.

***
Eilen mellä sitten tapeltiin puolen vuoden tauon jälkeen. Heitin Aihkille luun pihalle ja Raikulle parvekkeelle kuten aina muulloinkin ja aina systeemi on toiminut ongelmitta. Vähän aikaa nytkin meni ja sitten pihalta alkaa kuulua kauheita tappelun ääniä. Ryntäsin sinne, yritin saada AIhkista otteen jolloin Raiku iski täysillä hampaansa kämmeneeni. Vähän aikaa siinä meni kunnes onnistuin heittäytymään Aihkin päälle. Karjaisin Raikulle loppu ja Raiku uskoi kerralla, pysähtyi ja kävi istumaan. AIhkilla on pieni reikä silmäkulmassa, Raiku ontui etujalkaa parikymmentä minuuttia ja itsellä on kämmen turvoksissa. Mitä tapahtui, on hämärän peitosa. Joka tapauksessa Raikuja Raikun luu olivat pihalla, joten Raiku on saattanut mennä luunsa kanssa uhittelemaan Aihkille tai jostain muusta syystä mennyt luutaan syövän Aihkin luokse. Tiedä häntä. Tappelun jälkeen tilane kuitenkin normalisoitui heti eikä mitään enempiä räjähdyksiä ollut edes ilmassa. Mutta kyllä Raikulla pitkä tie on, jos sen päässä on alkanut itää ajatus päästä tappelemalla Aihkin paikalle, niin voimakas ja niin hirveän raivopäinen Aihki tapellessaan on.. Ei taida Raikun kantti vielä pitkään aikaan kestää. Onneksi.