Oltiin Romolla kaksistan Una emännän kanssa, ja tehtiin Aihkille etsintä, Raikulle jälki. Aihki kiersi etsinnässään mäen taka linjalle, jossa maalimies oli. Oiken taitava etsintä

Raikun jälki oli sammalisessa sekametsässä, suunnillen neliön muotoinen ja melko pitkä. Jäljelä oli kaksi namipurkkia ja sukka. Raiku nosti jäljen jo tieltä mutta kadotti vesiojaan, nosti sitten uudestaan oikeasta paikasta. Alkuun lähti vähän liian vauhdilla mutta sitten hidasti sopivaksi. Ensimäiselle namipurkille piti pysäyttää, samoin sukalle, jonka sitten kyllä otti suuhunsa. Viimeiselle namipurkille pysähtyi itse. Molemmat (vahvistetut) 90 asteen kulmat menivät tarkasti. Vain kerran se vähän pyöri, mutta korjasi hyvin.

Kun koiria oli vain kolme, ne päästettiin vapaiksi kahvittelun ajaksi. Otin repun ja laskin sen maahan lähelleni mitään ajattelematta. Pahaa aavistamaton Raiku alkoi tulla luokse repun vierestä ja silloin Aihki hyökkäsi. Se kävi Raikun kimppuun aivan raivona, revin sen irti mutta se hyökkäsi uudestaan. Raiku alkoi tapella tosissaan vastaan ja aikansa meni että ne saatiin erilleen, yksin olisi ollut vaikeaa: sain Aihkin pannasta kiinni mutta Raiku jatkoi hyökkäilyjä, tässä vaiheessa myös jo aivan raivona. Onneksi oli toinenkin ihminen paikalla ottamaan Raiku kiinni. Heitin Aihkin selälleen  ja huomasin että sen suu oli täynnä verta, jota valui kaulalle. En kumminkaan antanut armoa vaan pidin sen siinä niin kauan että rauhoittui. Kun päästin  vapaaksi, Raiku tuli heti Aihkin luo ja aloitti sellaisen mielistelyn että siitä ei tahtonut tulla loppua - nuoli Aihkin suupieliä ja korvia, kieriskeli, vispasi häntää. Rytäkässä reppu, jonka vartioinnin Aihki jo alta vuoden ikäisenä on omin lupineen ottanut tehtäväkseen oli edelleen maassa, ja Aihki alkoi uudestaan uhkailla repun lähelle joutunuta Raikua, joka ei yhtään ymmärtänyt mistä oli kyse (miten olisi voinutkaan). Raiku teki kaikki alistumiseleet, minä karjuin ja  nostin repun naulaan. Koko illan Raiku on mielistellyt Aihkia, jolla on reikä poskessa, siitä veri suussa. Se on tuolle kiihkoilijalle ihan oikein.