Tänään taas vähän tokoiltiin, muuten on jäänyt aika vähiin. Raikun kanssa tehtiin muutama lyhyt seuraamispätkä, namin kanssa meni ihan mukavasti. Sitten yritetiin kaukokäskyjä, mutta se meni haukkumattomuusharjoitukseksi Kun käski mahan, alkoi räksy. Seisoin kauan kunnes hetkeksi vaikeni ja palkkasin, tätä vielä muutama kerta ja sitten lopetti. Pari ruutua tehtiin lyhyeltä matkalta namlaustalle, toisella kerralla ei nähnyt namin laittoa, meni kuitenkin reippaasti. Menin perään ja palkkasin ruudussa seisomisesta. Sitten tehtiin noutoja metallikapulalla ilman sivullaoloa, innostamalla. Ensin otti suuhunsa siivekkeistä ja toi. Seuraavalla kerralla otti suuhunsa ja pudotti, mutta vähän innostamalla nosti taas ja lähti kuljetamaan mukaan. Kolmas nouto oli hieno. meni perään, otti keskeltä suuhun ja toi laukkaamalla. Siihen lopetettiin nouto, joskus aina täytyy lopettaa onnistuneeseenkin suoritukseen. (Metalliesineitten kansa Raikulla ei muutenkaanole ongelmia, se on pureskellut lommoille muun muassa metalisen desilitran mitan).Pari luoksetuloa, ensin istumisesta palkkaminen ja sitten luoksetulot narupalloon. Likkeestä maahan meni tapansa mukaan sekunnissa ja otin kaksi askelta ennen kääntymistä palkaamaan.

Aihkin kansa harjoiteltiin ensin vastaehdollistamista haukkumiselle ja nuuskimiselle. Se meni niin ulalle, että teki seuraamisen, maahanmenon, ruudun ja kaukokäskytkin haukkumatta. Noudolle piti sitten haukahtaa. Ja kun se älysi, että harkat on loppu alkoi pallohaukku juuri samalla hetkellä kun olin heittämässä. Ihan lopuksi otettiin melkein neljän minuutin piilopaikallaolo ilman ongelmia.

Sitten mentiin kanavalle lenkille ja jänis tai joku, jonka perään Aihi, Una ja Raiku lähtivät kadoten kovaa vauhtia harjulle, sai Raikun vaipumaan metsätranssiin. Se tuli melkein luokse mutta nenä veti vaan maahan ja jalat kuljettivat etenpäin, korvat kuuroina. Sain napatuksi sen hihnaan ja jonkin aikaa meni ennenkuin sen silmistä oli villieläin kadonnut ja se kuuli taas nimensä. Päästin uudestaan vapaaksi ja lopun lenkin se pysyi ainakin noin suunnilleen koirien ja ihmisten yhteisesti jakamassa todellisuudessa.