Iltapäivän aluksi lähdettiin Jari Ahon vastaanotolle Raikun viralliseen silmätarkastukseen. Terveet silmät sillä oli, ja digitaalivaaka näytti painoksi 26 kg. Tervesilmäinen mahtijätkä :)

Ahon vastaanotolta kurvattiin Linnunlahden kentälle ottamaan vähän tottista Kaisan ja Riikan kanssa. Raiku teki pk-hyppyä, ensin nameilla edestakaisin, sitten yksi nouto. Hypyn korkeus oli 80 cm, ja siitä se leiskautti puhtaasti yli kapulan kanssa ja ilman, olisi varmasti mennyt korkeammaltakin. Kapulan luovutuskin luovutusasennossa, tosin vähän vinossa. Sitten mentiin jyrkälle a-esteelle, jonka yli se heti karkasi ja siitä sitten takaisin ohjatusti. Otettiin kapulan kanssa, ensimmäisen emäntä sössi antamalla vain tuo-käskyn, ja koirahan lähti tasamaanoutoon. Toisella kerralla ensin estekäsky ja takaisintullessa esteelle vahvistamaan, ei ehkä olisi tarvinnut. Jälleen ihan hyvä luovutus. SItten yritettiin seuraamista, mutta siitä ei oikein tullut mitään, muutamia hetkiä oli kontaktissa, sitten haahuili. Sirritti kyllä silmätipoilla laajennettuja silmiään aika tavalla, joten ehkä se ei niin kauhean hauskaakaan ollut. Kaisakin yritti seurauttaa Raikua, ensimmäinen pätkä tosi hyvä, mutta sitten Raiku ilmoitti, että kulje ihan rauhassa, minä en tottele. Keppileikillä se kuitenkin innostui ja pysyi hienosti kontaktissa. Pitäisiköhän antaa jollekin muulle koulutettavaksi?

Aihkilainen teki seuraamisia ja pallon perässä juoksentelua. On se niin rauhoittava antaa seuraa -käsky Aihkille ja sitten kulkea ja kulkea ja se seuraa ja seuraa. Väliajat tietenkin sitten metelöi.

Illalla lähdettiin vielä hukkaharkkoihin. Aihki etsi ensin rinteen takaa. Se ei enää niin kauheasti ryntäile edestakaisin vaan etsii rauhallisesti, tarmokkaasti ja tarkasti. Pysähtelee skannamaan nenällään ympäristöä ja sitten valitsee aina oikean suunnan ja etenee määrätietoisesti maalimiehelle.  Raiku etsi puron takana, lädettiin tieltä. Alueella ei ollut kukaan kulkenut, joten Raiku eteni rauhallisesti, söi ruohoa ja haisteli maata kunnes naps, sai hajun ja lähti ja sitten kohta raikasi haukku. Tässäkin lajissa se toimii aivan eri tavalla kuin isoisänsä. Tosin se, miten se oikein toimii ja mikä sen saa toimimaan, on emännäle yhä jonkinlainen arvoitus