Vappuaamun kunniaksi lähdettiin Raikun kanssa jäljestämään Saaran pelloille Pyhäselkään. Sää ei ollut kaikkein suotuisin, kova, puuskainen koillistuuli puhalsi. Raikun jälki lähti rinnettä alaspäin, tuuli vasemmalta. Koska maakin oli vielä ihan kuiva, laitoin nameja sinne tänne, ja viisi keppiä. Ensin suoraan alaspäin, sitten kulma vasemmalle ja sen jälkeen tuli sitten harhajälkikin, kun juuri samaan aikaan pellon poikki kulki toinen (satunnainen) henkilö. Namitin harhajäljen kohdan ja käänsinjäljen menemään rinnettä ylöspäin. Jälki loppui suunnilleen samalle korkeudelle kuin mistä oli alkanut. Jälki vanheni ehkä noin tunnin. Raiku nosti jäljen hyvin, mutta sitten jäi seisomaan nenä tuulen suuntaan haistellen jotain todella intensiivisesti. Saman tekivät kaikki neljä muutakin pelloilla jäljestänyttä koiraa, joten jotain vallan merkillistä hajua tuuli kuljetti. Vähän päästä kehotin sitä uudelleen jäljelle ja sitten lähti, vähän haparoiden kyllä. Ajoi vähän sivussa, mikä ei sillä tuulella ollut ihme. Kaksi ensimmäistä keppiä nousi kuitenkin hyvin, kulma sujui, vaikka siinä pitikin vähän haistella myyränkuoppia. Harhajälkeä Raiku haisteli puolisen metriä ja palasi sitten omalleen. Kaksi seuraavaa keppiä jäivät ilmaisematta, ajoi sen verran sivussa, seuraavan merkkasi muttei olisi nostanut, joten otettiin uusiksi ja sitten keppi nousi. Jäljen loppupätkä ylämäkeen oli oikein hyvä.
Esineruutu oli melko kapea ja noin 50 metriä syvä alamäkeen vievä alue. Kaksi esinettä takakulmissa. Ensimmäinen taas oikein mallikas, juoksi takareunalle ja toi esineen. Toiselle esineelle lähti hitaammin, eteni kuitenkin melkein takarajalle mutta tuli takaisin ilman esinettä. Lähetin uudestaan, ja se jäi muutaman metrin päähän. Otin yhden askeleen ruudun sisään jolloin se lähti etenemään, kävi välillä reunojen ulkopuolella mutta palasi aika pian takaisin, risteili ruudun takaosaa ja löysi toisenkin esineen. Toisen esineen etsiminen onnistui siis tällä kertaa huomattavasti paremmin kuin yleensä.
Peltojälki ei ole koskaan ollut Raikulle helppo, joten ihan hyvä harjoitus haastavissa olosuhteissa.

****
Viime viikolla AIhkin ainoa morsian ja Raikun mummukoira Huima lähti viimeiselle matkalleen. Aihkilta ja Raikulta hännänheilutukset niin Huimalle kuin Huiman emännälle.