Raiku harjoitteli tänään pienten koirien tärkeää taitoa: muitten koirien ohitteluja kontektissa. Harjoitukset menivät täydellisesti, kun nenänpäässä oli nakkia, jolloin se ei paikallaan ollessaan eikä toisia koiria kiertäessään tai ohittaessaan vilkaissutkaan niihin. Sitten  se asetettiin paikallaanolorivin laitapäähän. Seisoin sen edessä, kehuin ja palkkasin koko ajan, kesti ehkä vajaan minuutin. Ei yrittänyt nousta, mutta kerran päästi kimeän komennushaukun, hiljeni sitten kuitenkin. Luoksepäästävyysharjoitukset sujuivat myös hyvin kun se sai nuolla nakkia koko ajan, samoi seisaallaan takapään tarkastus. Kaksi luoksetuloa niin että avustaja piti kiinni. Jäi ihan nätisti, ei haukkunut eikä remponut. Ensimmäisellä kerralla tuli kovaa vauhtia narupalloon jalkojen välissä. Toisella kerralla kädessä oli nami ja Raiku juoksi  kovaa ja oikein hyppasi namiin. Kotona sisällä on metrin matkasta harjoiteltu luoksetulon oikeaa paikkaa, mutta eihän sitä vauhdissa voinut muistaa. Pari ruutua niin että vietiin yhdessä nami ja Raiku ensin rauhoitettiin lähtöpaikalle, sitten pidin pannasta kiinni ja yllytin ruutuun. Molemmilla kerroilla meni täyttä juoksua. Muutama yhden askelen seuraaminen ja lopuksi piilotin tunnarikapulan lumihankeen. Raiku etsi sitä keskittyneesti, kaivoi esiin lumen alta ja toi käteen, ei tosin istunut luovutukseen, mutta kuitenkin. Väleissä aina leikittiin patukalla. Vähän tahtoi mennä ylikierroksille, mutta intoa sillä oli ja aina tehtävään keskittyi todella hyvin.

Aihki teki vähän seuraamista ja ruutua ihan normaalisti. Luoksetulon pysäytys oli jälleen täydellinen, outo juttu. Kaukokäskyjä ei meinannut tehdä ja kun menin ihan eteen teki haukkuen joka siirrolla. Sitten otin pallon ja käskin istumaan kymmenen askeleen päästä. Täydellinen suoritus. Heittelin hetken palloa ja vein autoon.  Lopussa Aihki tuli vielä paikallaoloon, ja pysyi hyvin vaikka olin piilossa ja yksi henkilö kierteli koirien ympärillä.

Sitten kävi niin, että koko joukko, Aihki, Raiku, Silva ja Pipari karkasivat auton takakontista kun se avattiin yhden koiran ottamista varten. Tunnelma oli kiihkeä kun luvatta liikuttiin ja siinä hötäkässä Aihki rökitti Raikua oikein tosissaan. No, loppuillasta kaikki neljä ihan sovussa juoksentelivat Höytiäisen rannoilla ja Raiku koko ajan hakeutuii isomummi Silvan seuraan.