Tänään käytiin jälkiä tekemässä Lauran ja Riikan kanssa. Ilma oli helteinen ja jälki kuivalla kankaalla. Ennen jälkeä tehtiin esineruutua. Raikulla oli yksi esine ruudun takalaidalla. Se lähti vähän laiskasti etenemään ja sitten sen askeleet veivät väkisin kohti ruudun viereistä metsätietä, jolla juuri oli kävellyt kaksi koiraa. Esineruutu unohtui. Laura kävi hetsaamassa esinettä ja uusi lähetys - tällä kertaa juoksi kovaa vauhtia esineelle, otti suuhunsa ja palautti oikein reippaasti, ei hetkeäkään arpomista. Kun jälki oli vanhentnut kolmisen tuntia lähdettiin ajamaan. Se nosti jäljen, mutta hukkasi sen heti. Nostettiin uudestaan ja nyt lähti ihan hyvin. Se ajoi jälkeä aika pitkään ihan hyvin, tosin pää vähän välillä nousi. Keppiä ei nostanut. Vähän ennen jäljen loppua maassa oli jokin haju, joka huumasi sen niin, että ei siitä ilmanvähän tiukempaa ohjausta lähtenyt. Lopun jäljen se sitten ajoi loppupalkalle . Liekö ollut kuuma ilma, väsmys, paljon kuljettu alue (koko ajan tuli ja meni koiria ja autoja) vai mikä, tänään ei oikein ollut Raikun päivä.

Aihki teki esineruudun oikein nätisti, eteni hyvin taakse ja löysi esineen aika nopeasti. Sitten se etsi Raikun jäljeltä purkin.

Vähän on tokoiltukin, mutta tokossakin Raikun päätä on tällä viikolla viirannut tavallista enemmän. Nyt kun o ntehty liikkestä seisomistä, mahanmeno näyttää kokonaan unohtuneen, tarjoaa vain seisomista (sitä kyllä oikein hyvin). Kun se on innoissaan se tekee ihan hyvin, mutta on kyllä aika häiriöherkkä, joka risahdus saa sen pään kääntymään.